Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PROBLEM NEZAPOSLENOSTI SE REŠAVA


- Ovde se ne radi o promociji ni lokalne samouprave ni kompanije Delphi već o promociji dobre saradnje koja je rezultirala zapošljavanjem većeg broja ljudi, rekao je Radivoj Paroški, predsednik opštine nakon današnje posete ovoj kompaniji.


Tokom dana, predsednik Paroški sa svojim najbližim saradnicima, Radivojem Debeljačkim i Đorđem Džekovim, članovima opštinskog Veća, posetio je fabriku Delphi u Novom Sadu. Razlog ove posete je bio upoznavanje sa uslovima rada u kojima 260 građana naše opštine, koji su se u poslednjih nekoliko meseci zaposlili u ovoj kompaniji, zarađuju plate.

Vrata ove kompanije i dalje su otvorena za nezaposlene i spremne za rad. Po rečima domaćina današnje posete, Delphi je globalni lideri jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti dobavljača automobilske industrije. U novosadskoj fabrici proizvodi električne instalacije za putnička vozila različitih proizvođača automobila širom Evrope.

- Čini mi se da se uz dobre uslove koje neki poslodavci nude, kao što su, uz dobru platu, plaćeni putni troškovi i topli obrok, skoro briše razlika između investicije u opštinu Srbobran ili obližnji Novi Sad. Voleo bih, normalno, da ih što pre bude u Srbobranu, ali dok ne stignu, i ove investicije u neposrednoj blizini naše opštine mogu biti od značajne koristi za nas, rekao je Paroški i dodao:

- Ovakvih investicija ne bi bilo da nije uspešne politike koju vodi naša republička Vlada. Zapošljavanje naših sugrađana, preko 250 u poslednjih nekoliko meseci, samo u ovoj fabrici, dokaz je da nije slučajno što je politika koju vodi Vlada republike Srbije dobila najveću podršku na poslednjim izborima u našoj opštini. Mi očekujemo da se trend zapošljavanja nastavi i da vremenom, polako problem radnih mesta bude deo naše prošlosti.

Svakog ponedeljka od 17.00 časova i svake srede od 10.00 časova u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Srbobranu se održavaju Otvorena vrata. To je prilika da svi koji su u potrazi za poslom saznaju više o kompaniji i dobiju šansu da konkurišu za posao.

Opštinska delegacija, u krugu fabrike, razgovarala je osim sa poslovodstvom i sa Srbobrancima koji su zaposleni i rade u ovoj kompaniji.

S.N.

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2017.09.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 94
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen