Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

СОКА - ОСМА У СРБИЈИ!


Лепа вест из Надаља...


У недељу 15.05 2016. године, одржано је Републичко такмичење из области књижевности – Књижевна олимпијада на Филолошком факултету у Београду. На такмичењу је учествовала ученица седмог разреда Основне школе "Жарко Зрењанин - Уча" из Надаља, Сока Пејовић која је је на претходном нивоу такмичења (окружном) освојила прво место. На Републичком такмичењу Сока Пејовић је освојила 13 од могућих 20 бодова, што је осмо место међу ученицима из целе Србије.

После такмичења, Сока Пејовић и ученице осмог разреда Марта Ракић и Бранислава Вујанић (обе ученице су на Окружном такмичењу освојиле друго место, а пласман на Републичко такмичење им је промакао због једног, прилично спорног бода) заједно са наставником српског језика Дејаном Лалетом, ишле су у обилазак неких од музејских атракција Београда. Пре свега, Музеј Иве Андрића како и приличи успешним учесницама Књижевне олимпијаде, затим Конак кнегиње Љубице, Вуков и Доситејев музеј и Етнографски музеј. Било је то лепо дружење и шетња кроз књижевност и историју, а надамо се и лепа награда за изузетне успехе на Књижевној олимпијади.

Честитке нашим вредним ученицама, неуморним у трагању за књижевним порукама и скривеним значењима света књиге, а најискреније честитке Соки на изузетном успеху на такмичењу највишег државног ранга.

http://zzuca.edu.rs 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.05.18

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin