Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/964/beljanska-bara-je-biser-u-naoj-optini/

Verzija za tampu / To ScreenviewBELJANSKA BARA JE BISER U NAŠOJ OPŠTINI


Izjavio je danas za medije, Radivoj Paroški, predsednik opštine koji je bio učesnik u rekreativnoj biciklističkoj vožnji od Srbobrana do Beljanske bare. 


Planirana kao deo programa u obeležavanju Međunarodne nedelje mobilnosti, ova vožnja je najpre odložena zbog vremenskih prilika, ali danas je vreme poslužilo. Okupilo se nekoliko stotina Srbobranaca različitih starosnih dobi, zaljubljenika u vožnju biciklom, ali i prirodu. Organizator ove vožnje je Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj uz podršku opšđtine i Vode Vojvodine koje upravljaju Beljanskom barom, zaštićenim parkom prirode.

Krenulo se u pola četiri ispred opštine, najpre ulicom Svetog Save, Karađorđevom, ulicom Cara Lazara, potom Miloša Obilića pa sve do Beljanske bare, preko Krivaje, takozvanim putem u Kuvajt.

Pored predstavnika Vode Vojvodine, bicikliste su dočekali i aktivisti Plavog kruga, tako da je svako mogao da proveri svoje zdravlje, izmeri pritisak, proveri nivo šećera u krvi, opipa puls...

O Beljanskoj bari govorila je na ušću Beljanske u kanal, Milanka Mišković, šef Službe za brigu o zaštićenim područjima u Vodasma Vojvodine:

Utiske nakon vožnje za predstavnike medija izneo je i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški koji je ravnoravno sa ostalim učesnicima vozio bicikl, a nakon toga džogirao Stazom zdravlja:

Evo i izjave koju smo uzeli od dr Ilije Gazepova, koji je govorio o značaju prevencije zdravlja:

OVDE je galerija fotografija sa ovog događaja, a možete da pogledate i video zapis koji smo napravili tokom vožnje.

Svi učesnici ove rekreativne akcije imali su priliku da, po dolasku na Beljansku baru, prošetaju stazom zdravlja, o čijem konačnom završetku i uređenju u izjavi je govorio Paroški,  ali i da se provozaju čamcima koje su za ovu priliku obezbedile Vode Vojvodine.

Među učesnicima je bila i Milena Alargić, predsednica SO Srbobran.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Prednosti malih sredina" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign