Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/969/asfaltirano-610-metara-atarskog-puta/

Verzija za tampu / To ScreenviewASFALTIRANO 610 METARA ATARSKOG PUTA


Dvadesetak dana pre roka završeno je asfaltiranje atarskog puta koji će značajno poboljšati komunikaciju poljoprovrednika do njiva zapadno od feketićkog puta, preko reke Krivaje.


Šta i kako je urađeno danas su se uverili funkcioneri opštine koja je finansirala izgradnju ove značajne deonice kroz naš atar. Ovo je praktično nastavak takozvanog prekog puta, tako da je deonica od bečejskog puta do feketićkog produžena preko 600 metara u atar prema Vrbasu. Evo šta je prilikom obilaska rekao novoizabrani član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu, Relja Kurjački:

- Naš konačni cilj je da spojimo kroz atar, dve važne saobraćajnice, a to je put Srbobran - Bečej, sa putem Srbobran - Vrbas. Na taj način bi omogućili našim poljoprivrednicima da značajno izbegnu prolazak sa mehanizacijom kroz Srbobran i da se nesmetano kreću kroz atar do svojih njiva. Većim delom taj put je sada asfaltiran, ostalo je još oko 3.5 kilometara da bi smo taj posao kompletno završili, rekao je u izjavi za medije Radivoj Paroški, predsednik opštine i dodao:

- Planiramo da u budžetu za iduću godinu daleko veći novac izdvojimo za unapređenje poljoprivrede i pomoć poljoprivrednicima, jer jasno je da poljoprivreda jeste i može da bude oslonac razvoja naše opštine. Niz mogućnosti za zapošljavanje je u ovom sektoru i zbog toga opština želi da što veća sredstva plasira baš u poljoprivredu. Što se tiče ovog puta, možemo da se uverimo da je urađen kvalitetan posao i svakako imamo razloga za zadovoljstvo.

Asfaltiranjem ovog atarskog puta, veliki problem je rešen, potvrdili su nam poljoprivrednici koji imaju parcele u ovom delu atara. Naime, ovih šesto metara asfalta omogućiće nesmetani izlazak na njive sa feketićkog puta. U vreme kiša, to je do sada najčešće bilo nemoguće zbog konfiguracije terena. Ovde se uglavnom stvaralo blatno tlo i na taj način je bio onemogućen prolazak poljoprivredne mehanizacije. Upravo zbog toga izgradnja puta podrazumevala je ravnanje terena, tako da je na nekim delovima put izdignut više od jednog metra u odnosu na površinu zemlje.

S.Š.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign