Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

ABA SE VRATILA KU─ćI!


Ovo je pri─Źa o tome kako je jedan pas sklonjen sa ulice i koliko je ─Źipovanje pasa va┼żno...


Aba  je Nema─Źki  oštrodlaki  pti─Źar. Svojom genetikom odre─Ĺena je kao pomaga─Ź ─Źoveku u lovu. Na svet je došla pre ─Źetiri i po godine u doma─çinstvu lovca Milana ─ćelbabina našeg sugra─Ĺanina.

Kako to ve─ç bude u me─Ĺusobnom dru┼żenju,takmi─Źenju  i lova─Źkim pri─Źama Aba je zapela za oko lovcu iz susednog mesta. Nije potrajalo dugo i Aba se preselila u Ba─Źko Gradište.

Novom vlasniku nije bilo su─Ĺeno da dugo u┼żiva obilaze─çi Ba─Źkogradištanski atar sa Abom, jer je ona po nekom samo njoj znanom zovu rešila da pobegne. Prvo bekstvo joj nije uspelo, ali je zato drugo bilo uspešnije i tako se Aba našla negde izme─Ĺu Ba─Źkog Gradišta i Srbobrana. Na pumpi u Nadalju.

Saša i Aba

U po─Źetku boja┼żljiva i nesigurna vremenom postaje pošast za okolna dvorišta i kokoške u njima. Brigu o njoj preuzima momak koji radi na pumpi, Aleksandar Saša Miškovi─ç. Hrani je, ali ne mo┼że da je uzme sebi jer ve─ç ima ┼żenku staforda koja nije ┼żelela da prihvati Abu. Zbog svojih "lova─Źkih podviga" po komšiluku, Aba vrlo brzo pada u nemilost ljudi i preti joj opasnost od trovanja ili ne─Źeg sli─Źnog.

Susret Abe i Milana

- Saša me je zamolio za pomo─ç. Oglasila sam Abu na stranici Udru┼żenja „BAK“ ali se niko nije interesovao za nju. Proverom ─Źipa otkrivam ime njenog vlasnika. U bazi podataka pisalo je Milan ─ćelbabin jer lovac iz Gradišta nije uradio preregistraciju,  odnosno nije Abu upisao na svoje ime. Kontaktirala sam Milana i on je izrazio spremnost da je, ukoliko je ne ┼żele u Gradištu, ponovo vrati kod sebe. To se i dogodilo. ┼Żenka nema─Źkog o─Ĺtrodlakog pti─Źara, Aba ponovo je tako postala stanovnik naše opštine, ispri─Źala nam je Svetlana ─Éor─Ĺin, predsednica Udru┼żenja za zaštitu prava ┼żivotinja "Bak".

Mo┼żda je  je Aba u stvari krenula ku─çi, kao Lesi u onom filmu, pa joj je samo trebao mali predah u Nadalju. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.05.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 43
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen