Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

34. KOBASICIJADA OD 16. DO 18. FEBRUARA


Kako saznajemo, 34.Kobasicijada u Turiji biće održana u trećoj nedelji februara iduće godine, inače jedna od najvećih i najpoznatijih gastroturističkih manifestacija u Srbiji predstavila se nedavno u Novom Sadu na festivalu "Ukusi Vojvodine".


Gastro festival "Ukusi Vojvodine" održan je u Limanskom parku u Novom Sadu, a Kobasicijada je imala svoje zapaženo mesto. Ove godine predstavili su se zajednički sa salašom Tatić, tako da se na štandu Turinaca pored čuvenih turinskih kobasica našlo niz đakonija koje se nalaze u stalnoj ponudi salaša Tatić.

Svi koji su došli u Limanski park na festival, mogli su da probaju kobasice iz Turije, a o Kobasicijadi je po običaju najviše pričao od ove godine i zvanično vitez od kobasica, Miroslav Čika Medurić.

Posetioci ovog festivala su pozvani da dođu dogodine u februaru, trećeg vikenda (16 - 18) u Turiju na 34. Kobasicijadu, jednu od retkih manifestacija u Srbiji koja je okićena poveljom i svetskim rekordom koji je verifikovan i nalazi se zapisan u Ginisovoj knjizi rekorda.

Turinci se spremaju da za nekoliko meseci još jednom obore sopstveni rekord i najdužu kobasicu na svetu produže za jedan metar, tako da će biti dugačka 2.034 metra.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2017.10.12   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin