Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/996/34kobasicijada-od-16do-18februara/

Verzija za tampu / To Screenview34. KOBASICIJADA OD 16. DO 18. FEBRUARA


Kako saznajemo, 34.Kobasicijada u Turiji biće održana u trećoj nedelji februara iduće godine, inače jedna od najvećih i najpoznatijih gastroturističkih manifestacija u Srbiji predstavila se nedavno u Novom Sadu na festivalu "Ukusi Vojvodine".


Gastro festival "Ukusi Vojvodine" održan je u Limanskom parku u Novom Sadu, a Kobasicijada je imala svoje zapaženo mesto. Ove godine predstavili su se zajednički sa salašom Tatić, tako da se na štandu Turinaca pored čuvenih turinskih kobasica našlo niz đakonija koje se nalaze u stalnoj ponudi salaša Tatić.

Svi koji su došli u Limanski park na festival, mogli su da probaju kobasice iz Turije, a o Kobasicijadi je po običaju najviše pričao od ove godine i zvanično vitez od kobasica, Miroslav Čika Medurić.

Posetioci ovog festivala su pozvani da dođu dogodine u februaru, trećeg vikenda (16 - 18) u Turiju na 34. Kobasicijadu, jednu od retkih manifestacija u Srbiji koja je okićena poveljom i svetskim rekordom koji je verifikovan i nalazi se zapisan u Ginisovoj knjizi rekorda.

Turinci se spremaju da za nekoliko meseci još jednom obore sopstveni rekord i najdužu kobasicu na svetu produže za jedan metar, tako da će biti dugačka 2.034 metra.

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign