Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/home/1/

Verzija za tampu / To Screenview 

                

  
 
    

   

Ukoliko želite da ostavite komentar na neki sadržaj to možete učiniti tako što se najpre prijavite na portal, unesete potrebne podatke i obeležite, štriklirate opciju "štampaj".

 

Mittwoch, 8. Februar 2023

RADOVI NA ZGRADI OPŠTINE TEKU PLANIRANIM TOKOM


Kako je u izjavi za medije kazao predsednik opštine Radivoj Debeljački, radovi na rekonstrukcije zgrade opštine trebalo bi u narednih nekoliko meseci da budu završeni i kada budu gotovi biće to reprezentativan objekat. Kako je planirano u kompletnu rekonstrukciju će biti uloženo 38 miliona dinara. Govoreći o radovima na zgradi opštine Debeljački je još kazao:

ODRŽAN SASTANAK RADNE GRUPE ZA PRAĆENJE REALIZACIJE PROJEKTA IZGRADNJE PUTA BAČKI BREG - NAKOVO


Ove godine počeće izgradnja brze saobraćajnice Ib reda, od graničnog prelaza Bački Breg sa Mađarskom do graničnog prelaza Nakovo sa Rumunijom, odnosno od Sombora do Kikinde, u dužini od 175 kilometara, koja će trajati naredne dve do tri godine.
Dienstag, 7. Februar 2023

ŽIVOTNE PRIĆE SRBOBRANSKIH VELIKANA - TRIBINA U DOMU KULTURE


U petak 10. februara 2023. godine u 19 časova u Galeriji Doma kulture Srbobran, prof. dr Vladimir Barović održaće javnu tribinu na temu "Životne priče srbobranskih velikana" na kojoj će govoriti o značajnim ličnostima iz srbobranskih porodica Kaćanski, Gavanski, Nikolić Džaver, Prodanović, Manojlović, Tanurdžić i drugih.

KO JE DOBIO STIPENDIJU ZA STUDIRANJE!


Opština Srbobran - Opštinsko veće - utvrdilo je konačnu listu studenata kojima je odobrena stipendija za školsku godinu 2022/2023. Prema odluci, pravo na stipendiju dobilo je 107 studenata; 33 studenta 1. godine, 26 studenata viši godina sa prosekom ocena od 7.00 do 7,99, i 48 studenata viših godina sa prosekom ocena od 8.00 do 10.00.
Montag, 6. Februar 2023

POKLONI ZA BEBE I NJIHOVE RODITELJE


Ukupno u poslednjem kvartalu prošle godine rođeno je 37 novorođenčadi, dok je tokom cele godine ukupan broj 157. Svi oni su dobili novčanu podršku od 20.000 dinara, koja je već isplaćena, bebe su dobile stolice za hranjenje od Opštine Srbobran, kao i raznu drugu opremu od prirodnih materijala od UG "Ruka spasa".  

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NEZGODA - POGINUO NAŠ SUGRAĐANIN!


Kako nezvanično saznajemo u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 5 sati na putu Srbobran - Sirig poginuo je jedan naš sugrađan čiji identitet zvanično još uvek nije potvrđen, ali na osnovu naših saznanja reč je o D.S. (1976.) iz Srbobrana. .

KOBASICIJADA U PETAK GOSTUJE U SUBOTICI!


Pod etiketom "Najbolje iz Vojvodine" iz Turije u petak ujutro kreću kobasice put Subotice gde će se 10.02. održati promocija 39. Kobasicijade. U Suboticu putuju sveže, sušene i roštilj kobasice, a mesarske kućice biće postavljene u ranu zoru. Sa prodajom Turinci počinju u osam ujutro na Trgu pored Gradske kuće.

OVE GODINE LETUJTE U SUTOMORU - ODMARALIŠTE SRBOBRAN VAS ČEKA


Sutomore je naše more, odavno je odomaćena krilatica. Kako i ne bi kad je objekat "Odmaralište Srbobran" u samom centru Sutomora, na obali mora, s' pogledom na plažu, na šetalištu po kome je ova turistička destinacija poznata i stekla ime jednog od najprivlačnijih letovališta za goste iz Srbije i regiona.
Sonntag, 5. Februar 2023

POSLEDNJA VEST! PORODICA KOJOJ JE IZGOREO DOM BIĆE ZBRINUTA


Ovo je u telefonskom razgovoru za Srbobran.net kazao predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački koji je bio u Moravskoj 2 i razgovarao je sa ukućanima koji su praktično sve izgubili u požaru.

POŽAR - UPALILA SE KUĆA!


Danas u popodnevnim satima izbio je požar u kući u ulici Moravska br.2 u Srbobranu. Vatrogasci su, dok ovo objavljujemo, još uvek na terenu. Na sreću nema povređenih i niko nije nastradao, a požar je lokalizovan.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign