Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/home/1/

Verzija za Ütampu / To Screenview 

                     

  
 

 

 

 

    

   

Ukoliko ┼żelite da ostavite komentar na neki sadr┼żaj to mo┼żete u─Źiniti tako što se najpre prijavite na portal, unesete potrebne podatke i obele┼żite, štriklirate opciju "štampaj".

 

Donnerstag, 29. September 2022

PO─îETAK NOVE RUKOMETNE SEZONE


Rukometni klub „Srbobran“ Srbobran u nedelju 02.10.2022. godine zapo─Źinje novu takmi─Źarsku sezonu u tre─çoj rukometnoj ligi Vojvodine, gostovanjem u Kikindi, ekipi „Kikinda Grindex 2“. Tim povodom kllub je izdao saopštenje u kome se ka┼że:

POČINJE POPIS STANOVNIŠTVA


Popis stanovništva u Srbiji sproveš─çe se od 01. do 31. oktobra 2022. godine. Po prvi put ─çe se koristiti elektronski upitnici, a preliminarni rezultati bi─çe poznati do kraja novembra. Na popisu stanovništva bi─çe anga┼żovano oko 20.000 ljudi, od ─Źega 15.000 popisiva─Źa, 2.200 instruktora i 161 popisna komisija.

KANDIDUJTE NAJBOLJE ZA OKTOBARSKU NAGRADU!


Opština Srbobran uputila je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Oktobarske nagrade opštine Srbobran, Zvanja po─Źasnog gra─Ĺanina opštine Srbobran i Zahvalnice.

NARODNA BIBLIOTEKA RASPISALA KONKURS


Na inicijativu profesora Milana ─Éor─Ĺevi─ça, Narodna biblioteka Srbobran je 2019. godine ustanovila pesni─Źku nagradu "Milan Dun─Ĺerski". Godinu dana ranije objavljena je dvojezi─Źna srpsko-ma─Ĺarska knjiga izabranih pesama Milana Dun─Ĺerskog "Pesnik je poput Prometeja – A kolto akar Prometheusz", koju su uredili Milan ─Éor─Ĺevi─ç i dr Xargita Futo Xorvat, a drugo, dopunjeno izdanje je izašlo iz štampe po─Źetkom ove godine.
Mittwoch, 28. September 2022

AMBASADOR AUSTRALIJE GOST SRBOBRANA


U susret ovogodišnjem festivalu "Srbija u ritmu Evrope" našu opštinu posetio je ambasador Australije u Srbiji, Danijel Emeri. U svom kabinetu ambasadora je primio Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran, a sa njim su u ulozi doma─çina ove posete bili Milena Alargi─ç, predsednica SO Srbobran, i Milica Zari─ç, zamenica predsednika Opštine.
Dienstag, 27. September 2022

SALA┼á TATI─ć - TURISTI─îKA ATRAKCIJA NA TRI VODE


Bio je naizgled obi─Źan, lep sun─Źan dan, me─Ĺutim ambijent i sagovornik u─Źinili su da bude poseban i druga─Źiji. Za naš sajt govorio je vlasnik ugostiteljskih objekata "Tati─çev salaš" i "Hunting House" u Turiji. Upoznajte zanimljiv karijerni put ovog mladog ambicioznog ugostitelja. Kako ka┼że sve je po─Źelo u  ─Éur─Ĺevu, pa preko Novog Sada, Amerike, Švajcarske, Zanzibara do Turije, gde se trenutno zaustavio i ima velike planove za razvoj ne samo svog biznisa nego ukupno turisti─Źke ponude naše opštine.Veruje u sinergiju i otvoren je za saradnju, ima sopstvene ideje kako unaprediti uslugu, ali spreman je da ─Źuje i usvoji dobre predloge. Zove se Dimitrije Erdeljan.
Montag, 26. September 2022

PODSTICAJ ZA NOVE PREDUZETNIKE


Osam budu─çih preduzetnika danas je dobilo ugovore o subvenciji za pokretanje sopstvenog biznisa. Ugovore o podršci pokretanju biznisa preduzetnicima danas je uru─Źio Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran, uz ┼żelje da posao što pre "stane na noge" i bude izvor prihoda vlasnicima mnogo du┼żi period od obaveznih godinu dana. Osim njih, kako smo ─Źuli, koji su podršku dobili iz opštinskog bud┼żeta, još devet budu─çih preduzetnika dobilo je podršku republi─Źkog bud┼żeta tako da je to ukupno 17 novih privatnih radnjiu našoj opštini ove godine.

NEZGODA IZME─ÉU SRBOBRANA I SIRIGA


Danas u popodnevnim satima na putu Srbobran - Sirig došlo je do saobra─çajne nezgode. Na osnovu naših saznanja u sudaru je u─Źestovalo dva vozila, a ima i povre─Ĺenih. Pored policije koja je bila na licu mesta, u─Źestvovali su i pripadnici hitne pomo─çi Doma zdravlja u Srbobranu kojui su pru┼żili prvu pomo─ç povre─Ĺenima.
Sonntag, 25. September 2022

DRUGA DE─îIJA OLIMPIJADA U SUBOTU 01.OKTOBRA


Posle dve godine pauze, ponovo ─çe biti odr┼żana "De─Źija olimpijada" u organizaciji Udru┼żenja gra─Ĺana "Naša pri─Źa" pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran, u saradnji sa svim osnovnim školama u našoj opštini.
Freitag, 23. September 2022

PRIJAVI SE!


Dom kulture Srbobran poziva zainteresovane za glumu, svih uzrasta, da se i sami oprobaju na daskama koje ┼żivot zna─Źe.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign