Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index

       

  

 

      

    

   

 
 
    
Dienstag, 1. Dezember 2020

DECA U ŠKOLI NA DALJINU, ALI I U SVOJIM KLUPAMA


Od juče su u srbobranskim porodicama ponovo u pojačanom pogonu računari,laptopovi i smart telefoni. Srbobranska starija deca prate nastavu od svojih kuća, dok njihovi mlađi drugari, kao i deca iz PU "Radost" i dalje odlaze u svoje obrazovne ustanove.

U VREMENU NOVE NORMALNOSTI


Danas je 1.decembar-Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS.Ono sto povezuje sadašnje vreme i ovaj dan koji je Svetska zdravstvena organizacija još 1988.ustanovila kao dan kada se posebno obraca pažnja na ovu bolest je reč "virus".
Montag, 30. November 2020

MURAL - PORTRET PATRIJARHA IRINEJA NA ZGRADI MALOG POZORIŠTA


Po rečima mladića koji radi ovaj mural kompletan izgled biće gotov za par dana. Reč je o portretu patrijarha Irineja koji će od sada dočekivati sve koji iz pravca Novog Sada dolaze u Srbobran ili prolaze kroz našu varoš.

POLICIJA UHAPSILA SRBOBRANCA NA KOGA SE SUMNJA DA JE DIGAO AUTOMOBIL U VAZDUH!


Prošle noći u Srbobranu zapaljen je automobil, a pripadnici Vatrogasne jedinice su intervenisali i ugasili požar.
Samstag, 28. November 2020

VOLONTERI KRENULI U AKCIJU POŠUMLJAVANJA


Opština Srbobran i Javno komunalno preduzeće „Graditelj“, uz podršku Šumarskog fakulteta u Beogradu i Ministarstva za zaštitu životne sredine, obezbedili i posadili sadnice hrasta lužnjaka, poljskog jasena, bresta vez, košaraste i bele vrbe, bele topole, lipe i breze. Obezbeđeno je 6.000 sadnica koje će značajno doprineti da se procenat pošumljenosti u našoj opštini popravi.

STIGLO UPUTSTVO MINISTARSTVA PROSVETE ŠKOLAMA


Viši razredi osnovnih škola i srednjoškolci od ponedeljka prelaze na on line nastavu. Tim povodom Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prosledilo je posredstvom školskih uprava svim školama u Srbiji dodatna detaljna uputstva za organizaciju rada osnovnih i srednjih škola do kraja prvog polugodišta.
Freitag, 27. November 2020

FALA BOGU DA STE SE SETILI!


Srbobranske kafane i kafići skrivaju mnoge tajne, neispričane priče i u njima je uvek bilo zanimljivih trenutaka. Ovih dana njihovo radno vreme je skraćeno, tako da su se svele na takozvanu dnevnu varijantu. Evo jedne anegdote koju beležimo u jednoj od ovdašnjih kafana, koja je ostala upamćena, a nastala je u nekim boljim vremenima.
Donnerstag, 26. November 2020

POZIV NA POŠTOVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MERA - I DALJE RASTE BROJ ZARAŽENIH U NAŠOJ OPŠTINI!


Na osnovu podataka koje smo dobili od komandanta Štaba za vanredne situacije, predsednika opštine, Radivoja Debeljačkog broj inficiranih građana korona virusom je i dalje u porastu u našoj opštini.
Mittwoch, 25. November 2020

OBELEŽEN DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA


Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1999. godine 25. novembar proglasila za Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, kako bi se podigla svest o činjenici da su žene širom sveta žrtve seksualnog, psihičkog, fizičkog, porodičnog nasilja, zlostavljanja i mnogih drugih vidova nasilja.

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI NAŠE OPŠTINE I MATICE SRPSKE


Porodica Dunđerski spada u jednu od najznačajnijih, ako ne i najznačajniju porodicu koja je svojim delima doprinela razvoju Srbobrana i njegovoj promociji pre II Svetskog rata. Danas je u Novom Sadu potpisan protokom naše opštine i Matice srpske "radi unapređenja kvaliteta književnog, obrazovnog i umetničkog rada na području opštine Srbobran i zajedničke realizacije aktivnosti od posebnog značaja za Maticu srpsku i opštinu Srbobran, posebno na istraživanju života i dela porodice Dunđerski".


 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin