Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/index.php?print=1

Verzija za Ütampu / To Screenview 

  

   

 

         

              

    

  Pratite naš Twitter kanal      
Sonntag, 17. Februar 2019

IN MEMORIAM: UMRO JE NASTAVNIK MILENKO


Profesor istorije Milenko Puha─Źin (1962 - 2019) danas je preminuo u Novom Sadu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Srbobranu, a fakultet na univerzitetu u Novom Sadu. Poslednje godine ┼żivota proveo je u Novom Sadu gde je radio u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

HVALA NOVOSADJANI!


Ovim re─Źima su se Turinci obratili nakon promocije 35. turinske Kobasicijade u Novom Sadu, vidno zadovoljni kako je promocija protekla i koli─Źinom prodanih kobasica u petak, na Trgu kraj Riblje pijace.

DEMONSTRANTI DRUGI PUT NA ULICAMA


Drugu subotu zaredom u Srbobranu su odr┼żani skup i protesna šetnja pod nazivom 1 od 5 miliona. Pored zvani─Źnog organizatora skupa, Vladimira Mudrinskog, ovaj put protestantima se obratio dr Svetozar ─îipli─ç sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu, bivši ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Republike Srbije (2008. đ┤đż 2011).
Samstag, 16. Februar 2019

TRGOAUTO PRU┼ŻA NOVU USLUGU U SARADNJI SA AMSS


Lepezi usluga koje pru┼ża svojim korisnicima Trgoauto doo iz Srbobrana dodao je još jednu. Od nedavno kod njih mo┼żete da izaberete ─Źlanski paket za besplatnu popravku na putu i šlepanje u Srbiji i Evropi. Ovu uslugu obezbe─Ĺuje AMSS.
Freitag, 15. Februar 2019

PU RADOST NE RADI NAREDNE NEDELJE!


Nakon odluke da naredne nedelje deca školskog uzrasta ne poha─Ĺaju nastavu, doneta je odluka o prekidu rada i u PU "Radost".

DANAS JE DAN DR┼ŻAVNOSTI!


U Srbiji se danas obele┼żava Dan dr┼żavnosti - Sretenje, kada je u Kragujevcu 1835. donet prvi srpski Ustav - Sretenjski ustav koji je prakti─Źno ozna─Źio i po─Źetak stvaranja samostalne i nezavisne dr┼żave.
Donnerstag, 14. Februar 2019

POVRATAK U ŠKOLU ZBOG GRIPA TEK 25.FEBRUARA


Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici preporuku svim jedinicama lokalne samouprave  da se nastava u osnovnim i srednjim školama ne odr┼żava od 18. do 24. februara.

SAMO NAM JE LJUBAV POTREBNA


Da ljubav pobe─Ĺuje i da je uvek pravo vreme za voljenje je odavno poznato. Od kako je sveta i veka ljubav je imala svoj put i pronalazila razna mesta da se prika┼że u svom sjaju i lepoti. Danas je jedna ljubavna poruka osvanula na ogradi mosta preko Velikog Ba─Źkog kanala...
Mittwoch, 13. Februar 2019

PROMENADA KROZ PROŠLOST


Dom kulture pripremio je zanimljivu izlo┼żbu fotografija koja ─çe nas vratiti u prošlost i do─Źarati nam jedno drugo vreme u kome su Srbobranci ┼żiveli...

IDEMO U POZORIŠTE!


Kabaretska predstava „Dobri ─Źovek“ se bazira na „listi─çima“ koje je mladi Branislav Nuši─ç krišom zapisivao dok je le┼żao dvogodišnju robiju u Po┼żarevcu, zbog „teškog“ prekršaja – napisane pesme „Dva raba“Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign