Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/index.php?print=1

Verzija za Ütampu / To Screenview 

                       

  
 

 

 

    

   

Ukoliko ┼żelite da ostavite komentar na neki sadr┼żaj to mo┼żete u─Źiniti tako što se najpre prijavite na portal, unesete potrebne podatke i obele┼żite, štriklirate opciju "štampaj".

 

Dienstag, 16. August 2022

OTVORENA IZLO┼ŻBA ILUSTRACIJA


U Galeriji Doma kulture zahvaljuju─çi saradnji ove ustanove i Kulturnog centra "Gion Nandor" sino─ç je otvorena izlo┼żba ilustracija koje se nalaze u knjigama koje je objavio u poslednjih pet godina KC "Gion Nandor" i koje su bile nagra─Ĺene na njihovom literarnom konkursu.
Montag, 15. August 2022

U NADALJU EVIDENTIRAN PRVI SLU─îAJ GROZNICE ZAPADNOG NILA!


Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, me─Ĺu stanovništvom na teritoriji opštine Srbobran (Nadalj), registrovan je jedan laboratorijski potvr─Ĺen slu─Źaj neuroinvazivne forme groznice Zapadnog Nila. Groznica Zapadnog Nila je potencijalno teško oboljenje virusne etiologije, koje se prenosi ubodom zara┼żenog komarca, upozorio je Savet za zdravlje opštine Srbobran i tim povodom obratio se saopštenjem za javnost...

SVE─îANO OTKRIVENA BISTA NANDORA GIONA


Dvostruka sve─Źanost u Spomen ku─çi Nandora Giona u Srbobranu - u prisustvu brojnih zvanica iz društvenog ┼żivota, iz sveta umetnosti, posebno literature, me─Ĺu brojnim gra─Ĺanima iz više gradova Vojvodine i Ma─Ĺarske, uru─Źene su nagrade autorima najboljih radova za 2022. godinu, koji su pristigli na Literarni konkurs za novu novelu pisanu na ma─Ĺarskom jeziku, a zatim je otkrivena spomen bista velikog ma─Ĺarskog pisca Nandora Giona, ro─Ĺenog Srbobranca koji je svoj ┼żivotni vek proveo u rodnom mestu.
Mittwoch, 10. August 2022

POKLONI ZA BEBE RO─ÉENE U DRUGOM KVARTALU OVE GODINE


Još jednom je lokalna samouprava u saradnji sa Udru┼żenjem "Ruka spasa" i Centrom za socijalni rad izašla u susret roditeljima koji su dobili decu, ovaj put tokom drugog kvartala ove godine i dodelila im poklone za bebe. U našoj opštini u ovom periodu ro─Ĺene su 33 bebe, 9 devoj─Źica i 14 de─Źaka,  
Dienstag, 9. August 2022

ZORANA IZMAMILA APLAUZE!


Dom kulture je ve─Źeras obradovao poklonike pop muzike devedesetih. Nastup u dvorištu Doma kulture imala je Zorana u saradnji sa "Old hat orchestra".

LETNJI BIOSKOP - NAJAVA BIOSKOPSKIH PROJEKCIJA ZA OVU NEDELjU...


Ove nedelje Dom kulture organizuje nekoliko filmskih projekcija i to u Srbobranu, Turiji i Nadalju. Prva je u Turiji i to film za decu, a zatim slede dvorište Doma kulture i Nadalj. Poslednja projekcija u ovom ciklusu bioskopskih predstava u Okviru Kulturnog leta je u ponedeljak i to u dvorištu, a publika ─çe imati priliku da vidi de─Źiji ma─Ĺarski film „Égigér┼Ĺ f┼▒“.

BROJ OBOLELIH OD KORONE DRASTI─îNO UVE─ćAN U PRVIM DANIMA AVGUSTA!


Ovo nam je potvrdio dr Vlastimir Kladar, direktor Doma Zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" u Srbobranu.
Montag, 8. August 2022

RATARSKA POBEDNIK TURNIRA VAŠARIŠTE 2022


─îetvrti put odr┼żan je turnir u malom fudbalu koji je okupio gotovo sve Vašariš─çane. Ove godine prvi su bili i u finalu pobedili ekipu Strumi─Źke ulice, momci iz Ratarske, dok je tre─çe mesto zauzela ekipa Proleterske ulice.

GRADITELJ O─îITAVA VODOMERE


Javno komunalno preduze─çe "Graditelj" obaveštava gra─Ĺane opštine Srbobran da ─çe u periodu od 09. do 30. avgusta biti organizovana i izvedena akcija o─Źitavanja stanja utrošene vode u doma─çinstvima.
Sonntag, 7. August 2022

OTVORENA IZLO┼ŻBA DE─îIJIH RADOVA „CRTAM I SLIKAM ONO ┼áTO ME ─îINI SRE─ćNIM“


Nakon tre─çe godišnje likovne radionice koju je pod okriljem Doma kulture vodio profesor ─Éor─Ĺe ─ćori─ç, odr┼żana je izlo┼żba de─Źijih radova koji su nastali pod imenom „Crtam i slikam ono što me ─Źini sre─çnim“.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign