Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/index.php?print=1

Verzija za tampu / To Screenview 

  

  

      

    

   

 
 
    
Montag, 8. März 2021

PREDSEDNIK OPŠTINE POVODOM DANA ŽENA


Predsednik opštine Radivoj Debeljački čestitao je Međunarodni praznik žena – 8. mart svim Srbobrankama, Turijkama i Nadaljčankama sa željom da uvek budu srećne, nasmejane, poštovane i voljene, da uvek budu snaga svojih porodica!

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U NAŠOJ OPŠTINI OCENJUJE SE KAO VANREDNA!


Na osnovu poslednjih podataka Instituta za javno zdravlje Vojvodine situacija u našoj opštini, kao i u još 39 opština u Vojvodini ocenjena je kao vanredna.

U PETAK DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI!


Crveni krst Srbobran, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovaće u petak, 12. marta, veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi.

OSMI MART - DAN ŽENA!


Pojava Feminističkog pokreta krajem 19. i početkom 20. veka, proslavila je mnoge žene, među kojima je bila i Nemica Klara Cetkin koja je 1910. godine u Kopenhagenu predložila da se 8. mart obeleži kao međunarodni Dan žena. Prvi put ovaj praznik obeležilo je više od milion ljudi 1911. godine širom Austrije, Danske, Nemačke i Švajcarske. Ipak, ovaj praznik se kao međunarodni praznik žena slavi od 1917. godine, a Ujedinjene Nacije su ga prvi put obeležile tek 1975. godine.
Samstag, 6. März 2021

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE DONEO NOVE MERE


Štab za vanredne situacije opštine Srbobran u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19, na telefonskoj sednici održanoj dana 05. 03. 2021. godine doneo je sledeće mere:
Freitag, 5. März 2021

Od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prodavnica hrane, apoteka i pumpi


Članovi Kriznog štaba predložili su Vladi da u subotu sve radi do 12 časova zbog Zadušnica a da posle 12 časova, do ponedeljka u šest ujutro, rade samo prodavnice hrane, lekova i goriva. Na skijalištima i planinama ništa ne sme raditi tokom vikenda.

ONA JE LJUBAV


Izložba slika „Ona je ljubav“, posvećena svim ženama.

TRAŽI SE NAJBOLJE REŠENJE - U PITANJU JE ISTORIJSKI PROJEKAT!


U nekoliko reči ovako je opisao današnji sastanak Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran sa predstavnicima MHM Projekt Novi Sad, projektnim biroom koji izrađuje idejno rešenje puta i studiju izvodljivosti za saobraćajnicu od Sombora do Kikinde i Zavoda za urbanizam Vojvodine.
Donnerstag, 4. März 2021

PIDRA UMRO U SULKAMA!


Danas između 16 i 17h u ulici dr Đorđa Bastića, vraćajući se sa hipodroma i nakon održanog treninga, u sulkama, po svemu sudeći nakon infarkta, život je izgubio Đorđe Pridraški Pidra (1949 god.) iz Srbobrana.
Mittwoch, 3. März 2021

NASTRADAO PEŠAK!


Dok ovo objavljujemo u toku je uviđaj na delu puta Srbobran - Vrbas gde je večeras između 21 i 22h došlo do teške saobraćajne nezgode...Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign