Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/index.php?print=1

Verzija za tampu / To Screenview 
    

   

Ukoliko želite da ostavite komentar na neki sadržaj to možete učiniti tako što se najpre prijavite na portal, unesete potrebne podatke i obeležite, štriklirate opciju "štampaj".

 

Dienstag, 26. September 2023

KARAVAN - BUDI HRABRA, PREGLEDAJ SE, STIGAO U SRBOBRAN!


Danas u podne počeli su besplatni pregledi žena starosti od 20 do 45 godina. Na Trgu republike zaustavio se kamion sa neophodnom opremom za pregled, tkz brzi skrining dojke. Akcija se sprovodi u organizaciji Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Srbobran, a u sklopu obeležavanja meseca borbe protiv raka dojke. 

U SUSRET MESECU KNJIGE!


Narodna biblioteka Srbobran, sa svojim ograncima u Turiji i Nadalju u oktobru, tokom meseca knjige, sa popustom upisuju nove članove i produžuje članstvo starim. 
Montag, 25. September 2023

STALNI POSAO ZA DEVET ZAPOSLENIH U DOMU ZDRAVLJA!


Dobre vesti stižu iz Doma zdravlja.... Danas je u Domu zdravlja „dr Đorđe Bastić“ upriličen nesvakidašnji događaj. Ugovor o zaposlenju na neodređeno dobilo je ukupno devet zaposlenika ove zdravstvene ustanove.

DONATORSKO VEČE U SVETOSAVSKOM DOMU!


Okupili su se Srbobranci u subotu uveče u crkvi pravoslavnoj na večernjoj službi, a potom su se preseli u Svetosavski dom gde je održana donatorska večera za uvažene zvanice. 
Freitag, 22. September 2023

PREMIJERA! "FEMA GASERKA!


Pozorišna predstava - Pokondirena tikva – Fema Gaserka odigraće se 26. 09. 2023. godine. Biće ovo premijerno izvođenje predstave koja je rađena kao adaptacija čuvenog teksta Jovana Sterije Popovića, a publici će se predstaviti članovi dramske sekcije Doma kulture Srbobran. U pozivu koji pozorišnoj publici upućuju  iz Doma kulture stoji:
Donnerstag, 21. September 2023

ZNAČAJAN NALAZ U SRBOBRANSKOJ GIMNAZIJI


Profesor Milan Đorđević i student Danilo Trbojević već pola godine u bečejskom istorijskom arhivu prikupljaju građu za pisanje knjige o istoriji Jevreja u našoj opštini, koju dosad još niko nije proučavao.

BESPLATNI PREGLEDI DOJKI!


Karavan "Budi hrabra - pregledaj se”, koji omogućava devojkama i ženama besplatan pregled dojki, održava se u Srbobranu 26. i 27. septembra. Pregledi su besplatni i namenjeni su ženama od 20 do 45 godina starosti. U dopisu koji smo dobili a potpisuje ga Marija Lakić iz Udruženja "Žena uz ženu" piše: 
Mittwoch, 20. September 2023

PRONATALITETNE MERE DAJU REZULTAT I POVEĆAVAJU BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU!


U cilju što manjih povreda i stradanja dece u saobraćaju danas je mladim roditeljima podeljeno 15 automobilskih sedišta za decu. U akciji su učestovali Opština Srbobran i Savet za bezbednost saobraćaja. 

STRAŠNO! TEŽAK SUDAR NA PUTU ZA VRBAS!


VEČERAS OKO 21.00h na izlasku iz Srbobrana u pravcu prema Vrbasu došlo je do teške saobraćajne nezgode u kojoj su učestovali automobil i kombajn. 

"DECA U SVIM VRTIĆIMA SU NAŠ PRIORITET"


Delegacija Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, koju je predvodio predsednik Arpad Fremond, posetila je u utorak vrtić "Barbi" Predškolske ustanove "Radost". Poseta je upriličena povodom početka rada dnevnog boravka u ovom vrtiću. Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign