Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Samstag, 24. Oktober 2020

Ove godine Dom kulture u okviru manifestacije „Dani kulturne tradicije“ predstavlja tri programa. Svi programi su besplatni. Molimo vas da se ponašate u skladu sa propisanim merama Vlade republike Srbije kako bi sprečili širenje zarazne bolesti koju izaziva virus Kovid19 i odgovornim ponašanjem doprineli suzbijanju infekcije, poručili su iz Doma kulture u svom pozivu poklonicima kulture.

 
Mittwoch, 21. Oktober 2020

Narodna biblioteka Srbobran je prošle godine ustanovila pesničku nagradu „Milan Dunđerskiˮ. Intencija osnivača je da trajno sačuva uspomenu na uglednog zavičajnog pesnika i humanistu, te podstakne međunarodnu interkulturalnu saradnju omladine u nadnacionalnoj zajednici slobodnog umetničkog duha.

 
Sonntag, 18. Oktober 2020

Sinoć su proglašeni radovi koji su u velikoj konkurenciji obezbedili mesto na izložbi najboljih slikarskih radova amareta Vojvodine koja će se u novembru održati u Bačkoj Palanci. Ukupno 21 rad koji je prijavljen na Zonsku smotru biće prikazan na pokrajinskoj smotri, a među njima su i dva rada iz Srbobrana.

 
Freitag, 16. Oktober 2020

Lepa saradnja dva udruženja građana nastavljena je i ove godine na salašu Tatić gde je održana likovna kolonija gde su se družili članovi udruženja za pomoć MNRO BISER i Udruženja luikovnih stvaralaca ArtCENTAR iz Beograda...

 
Dienstag, 13. Oktober 2020

U subotu, 17.10. srbobranski Dom kulture biće domaćin Zonske smotre likovnih umetnika Vojvodine.

 
Samstag, 3. Oktober 2020

Dom kulture Srbobran pozvao je sve zainteresovane građane sva tri mesta opštine da uzmu učešće na Opštinskoj smotri likovnih stvaralaca.

 
Mittwoch, 30. September 2020

Narodna biblioteka Srbobran obaveštava svoje verne čitaoce, a i nove, da u oktobru mesecu, mesecu knjige, biblioteka upisuje članove sa popustom.

 
Montag, 21. September 2020

Dom kulture vas poziva da prisustvujete koncertu klasične muzike u sali "Pozorištance" 25.09. u petak. Koncert počinje u 18.00h a ulaz je slobodan.

 
Samstag, 19. September 2020

Slikarskom kolonijom koja je okupila preko 20 slikara zatvorena je sezona u Turijskoj avliji u Turiji. U prelepom ambijentu dvorišta ovog inspirativnog objekta, uz obalu Velikog bačkog kanala slikari su u opuštenoj atmosferi družeći se, preneli svoje emocije i inspiraciju na slikarsko platno.

 

U Narodnoj biblioteci u Srbobranu, uz prisustvo autora, sinoć je predstavljena knjiga "Bunt dece socijalizma" Dušana Vesića, jednog od najznačajnijih i najuticajnijih rock novinara u Jugoslaviji. Moderator, u ime domaćina bio je Milan Đorđević.

 
Donnerstag, 17. September 2020

Učenici II 1 odeljenja OŠ "Jovan Jovanović" sa svojom učiteljicom Snežanom Stanojev danas su u okviru blok časa iz likovnog obrazovanja posetili spomen kuću književnika Nandora Giona gde su radili na temu "Vesela ptica raskošnog tela".

 
Dienstag, 15. September 2020

Posle duge pauze u petak 18.9.2020. sa početkom u 19 sati održaće se prikaz knjige Dušana Vesića  „Bunt dece socijalizma“.

 
Samstag, 12. September 2020

U Muzeju „Staro selo“ Sirogojno do 30. oktobra posetiocima će biti dostupna izložba skulptura Ištvana Fuska, umetnika iz Srbobrana. Izložba nosi naziv „Stari zanati“, a o ovom kulturnom događaju izvestio je Zlatibor pres.

 
Samstag, 5. September 2020

Ovo je naslov serije tekstova koje objavljuje Ilija Tucić, a koji su posvećeni ovoj našoj ravnici. Iza njega je nekoliko knjiga, a neke njegove priče početkom avgusta predstavljene su u dvorištu Doma kulture u Srbobranu, a snimak je postavljen na You tube.

 
Dienstag, 1. September 2020

Novac neophodan za lečenje male Lane Jovanović stiže sa svih strana i sakuplja se na razlićite načine. U subotu je u Turiji održan, tim povodom techno party, a primarni cilj bio je humanitarna pomoć za malu Lanu.

 
Freitag, 28. August 2020

Uz poštovanje svih epidemioloških mera koje je propisao Krizni štab, Dom kulturte u subotu 29.08. organizuje projekciju filma "Alis i grandonačelnik" koja će se održati na otvorenom prostoru.

 
Dienstag, 25. August 2020

Nedavno je Dom kulture u saradnji sa pesnikom i recitatorom Goranom Blagojevićem podsetio na sve pesme koje su se okitile prestižnom književnom nagradom "Lenkin prsten".

 
Freitag, 14. August 2020

Na današnji dan pre deset godina otvorena je Spomen kuća Nandora Giona. Na ovaj način trajno je učinjen doprinos na očuvanju uspomene na Giona i njegovo stvaralaštvo. Evo priče na ovu temu, a ispisuje je Deže Nemet, predsednik Kulturnog centra "Nandor Gion".

 
Dienstag, 11. August 2020

Ovo je između ostalog kazala Milica Zarić, direktorka Doma kulture, povodom izložbe starih fotografija Srbobrana koja je danas postavljena na Trgu slobode i biće tamo do četvrtka tako da će moći da je vide svi građani koji prođu kroz park.

 
Mittwoch, 29. Juli 2020

Prošetajte do Trga slobode i pogledajte likovne radove dece koja su mesec dana učili, zabavljali se i vežbali da slikaju uz podršku Đorđa Ćorića, slikara iz Srbobrana, mastera likovne umetnosti, Zamolili smo Đorđa da za vas u kratkom autorskom tekstu prenese svoje utiske sa ove radionice, tako da mu se ovom prilikom zahvaljujemo. Evo šta je Đorđe napisao:

 

Dom kulture postavio je izložbu radova koji su nastali tokom radionice koju je vodio slikar Đorđe Ćorić. Njih preko 40 učili su tehnike crtanja i slikanja u dvorištu Doma kulture koji je bio organizator ove radionice.

 
Donnerstag, 23. Juli 2020

U studiju "Kid's room production" u Srbobranu nastala je pesma koju predstavljamo. Nastala je u okviru projekta Woodrock, festivala koji je najavljen za kraj avgusta u Srbobranu, a da li će ga biti neizvesno je i uslovljeno je epidemiološkom situacijom.

 
Dienstag, 21. Juli 2020

Dom kulture u Srbobranu nastavlja sa aktivnostima u skladu sa pravilima koja su proizašla iz odluka koje je doneo Štab za krizne situacije povodom pandemije virusom covid 19. I dalje ljubitelji likovne umetnosti moći će  putem internet portala da prate naše izložbe. Predstavljamo izložbu „Pogled u prošlost“.

 
Freitag, 3. Juli 2020

Od 08. 07. pa sve do kraja jula, publika u Srbobranu imaće priliku da vidi 4 filma koji su prikazani na prošlogodišnjem festivalu „ Slobodna zona“

 
Donnerstag, 2. Juli 2020

Predstava za decu koja je planirana za sutra na Trgu slobode, odlaze se na neko vreme. Odlučili smo se da odložimo ovu predstavu kako bi izbegli svaku mogućnost da ugrozimo zdravlje bilo koga od naših sugradjana. Čuvajte se i sačuvajte.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin