Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Montag, 26. Juni 2017

Velika sreća jednog naroda je kada čuva svoju tradiciju, rekao je na otvaranju ove manifestacije Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran i čestitao je organizatorima na dugotrajnosti i postojanju...

 

Opštinsko udruženje SUBNOR-a posetilo je rodnu kuću Vojvode Živojina Mišića,komandanta 1.Armije,stratega čuvene Kolubarske, ili Suvoborske bitke (novembar i decembar 1914. ) Velikog rata. 

 
Mittwoch, 21. Juni 2017

U četvrtak 22.06.2017. godine u Srbobranu se zbog planiranih radova na električnoj mreži u periodu od 13.30 - 15.00h isključuju:

 

O životu i radu Stevana Vladislava Kaćanskog – Starog Barda, jednog od najdarovitijih pesnika srpskog romantizma, istaknutog, javnog, kulturnog i nacionalno – političkog radnika, malo se zna. Njegovo književno delo nije veliko po obimu. Ostavio je samo knjižnicu lirskih pesama, među kojima ima i takvih koje su, svojevremeno, bile popularnije od pesama Đure Jakšića, Laze Kostića, Jovana Jovanovića Zmaja, pa i od „ Gorskog vijenca".

 
Dienstag, 20. Juni 2017

Evo još  jedne priče o srbobranskim berberima, koja nosi naziv “tajna duga sedam decenija”, čiji je autor Milenko Genčić. To je priča o Savi Dinjaškom, Bači, koji je posle 75 godina otišao u penziju. Puštao je krv, vadio zube, sekao žuljeve i čireve. TV snimatelj, reporter i režiser Slavuj Hadžić ovekovečio je ovaj  događaj.

 

Rekao je Radivoj Paroški povodom obeležavanja velikog jubileja - 75 godina od kako je 1942.godine u junu održano savetovanje u Turiji, na kome su se odredile smernice rada narodnooslobodilačkog pokreta u Vojvodini.

 
Sonntag, 18. Juni 2017

Danas je naš "Dan zaljubljenih u daljine", one prošle i buduće... Dan zaljubljenih u danas, sjutra i juče, napisala je povodom 50 godina proslave mature, Olga Dabović, jedna iz generacije maturanata generacije 1966/67 Gimnazije "Svetozar Miletić" u Srbobranu.

 

Na srbobranskom Vašarištu na Rajčuru je juče održana manifestacija koja je okupila traktoriste, ali i zaljubljenike u ove četrvorotočkaše.

 

 
Freitag, 16. Juni 2017

Prvog juna na snagu je stupio novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe, onemogući nasilnika da bude uz žrtvu, ali i da ojača ugrožene.

 

Oni su pre pedeset godina napustili klupe srbobranske Gimnazije. Nekadašnji maturanti, okupljaju se posle pola veka...

 

Ovo se čulo na svečanosti i druženju koje je upriličeno povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u sredu u Lovačkom domu.

 

Jedno od najlepših, ali ne i dovoljno poznatih mesta u našoj opštini je vikend zona u Nadalju. Odbornici su na poslednjem zasedanju SO Srbobran doneli odluku o donošenju plana detaljne regulacije puta u vikend zoni Nadalj. Upoznajte prelepu vikend zonu zahvaljujući video zapisu koji smo u prilici da vam prikažemo:

 
Mittwoch, 7. Juni 2017

Od četiri osnovne škole u našoj opštini, dve su među učenicima završnih razreda na osnovu jasnih i definisanih kriterijuma izabrali njih dve za najbolje.

 
Dienstag, 6. Juni 2017

O ovom ljubavnom paru smo nedavno pisali. O tome kako godinama već, svojim dolaskom najavljuju proleće i odlaskom iz našeg Srbobrana poručuju nam da je vreme da se pripremamo za zimu koja dolazi. Od skoro u gnezdu nisu više samo njih dvoje, tu su i dvoje mladih. "RODILI SE RODIĆI MALI".

 

U OŠ "Vuk Karadžić" poslednji dani nastavne godine, osim što se polako zaključuju ocene, teku u znaku priredbi i predstava....

 
Montag, 5. Juni 2017

Deca KUD Bard sa svojim koreografom Draganom Drapšin Mijić su bili gosti na Karinom salašu. Tom prilikom su svojim znanjem i igrom uveličali snimanje emisije „Harmonija“.

 
Freitag, 2. Juni 2017

Nakon što se oglasio alarm, deca u miru i tišini napustili školu kako bi vatrogasci mogli da realizuju akciju gašenja požara.

 
Donnerstag, 1. Juni 2017

Prošlog vikenda naša sugrađanka Violeta Kelečević učestvovala je na svetskom takmičenju lepote za gospođe koje je održano u Rigi. Po prvi put je neka dama predstavljala našu zemlju na ovom takmičenju i nismo se obrukali. Violeta se vratila sa titulom.

 
Dienstag, 30. Mai 2017

Opština Srbobran se proteklog vikenda predstavila na Beogradskom manifestu. Na Kalemegdanu se predstavio salaš porodice Nićin - Karin salaš i farma „Karpe diem“ koji su svojom prezentacijom oduševili brojne prolaznike.

 
Montag, 29. Mai 2017

Zgrada Odmarališta Srbobran u Sutomoru, priprema se za predstojeću sezonu, a ovih dana dobija novi izgled zahvaljujući renoviranju lokala u prizemlju zgrade...

 
Samstag, 27. Mai 2017

U periodu od 11. do 26. maja 2017. godine, u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas rođeno je 11 devojčica i 15 dečaka, a 5 beba dobili su roditelji iz naše opštine.

 
Donnerstag, 25. Mai 2017

Opština Srbobran u saradnji sa Centrom za sport i turizam predstavlja se na Beogradskom manifestu koji se održava od 25.do 28.maja u Beogradu na Kalemegdanskoj tvrđavi. Ulaz je besplatan za sve posetioce. Više informacija o ovom događaju na www.beogradskimanifest.rs

 

Pre četiri godine napisao sam tekst koji je bio podsećanje na neka davna vremena i na jednu državu koja je ubijena u krvavom ratu devedesetih godina. Neki kažu da je to bila veštačka tvorevina, neki da je bila komunističko diktatorska država, a neki da nikad bolje nismo živeli. Što je čudno, verovatno su svi u pravu. Elem, ovo je priča o 25.maju koji je u to vreme, kad se država u kojoj smo živeli zvala Jugoslavija, bio dan kada se slavila mladost, ali i dan kada se obeležavao rođendan "našeg učitelja, vođe i idola" Josipa Broza Tita.

 
Mittwoch, 24. Mai 2017

Udruženje „SVETLOST“, iz Nadalja obeležilo je tri godine svog postojanja.Tim povodom Udruženje se obratilo donatorima koji su u proteklom periodu donirali razne humanitarne akcije koje je organizovalo Udruženje kako bi se nabavila invalidska kolica za stariju žensku osobu.

 
Dienstag, 23. Mai 2017

Maturanti Gimnazije i Ekonomske škole "Svetozar Miletić" u Srbobranu danas su proslavili kraj četvorogodišnjeg školovanja.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Arhiva
Srbobran.net
Dom zdravlja
Restoran Gurman
Agrosimsa
Nijansa
Švrća
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world