Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Donnerstag, 19. Oktober 2017

O događajima koji su u društvenom, ekonomskom, prosvetnom, ali i političkom smislu značajno opredelili sudbinu Srbobrana između dva Svetska rata pisao je profesor Milivoj Tutorov. Srbobran.net objavljuje sedmi deo feljtona pod nazivom "Državna velika gimnazija"

 

Održana radionica Centra za socijalni rad Grada Novog Sada u Osnovnoj školi „Petar Drapšin“ u Turiji

 
Mittwoch, 18. Oktober 2017

Centar za socijalni rad opštine Srbobran i ove godine obezbedio je određenu količinu krompira i luka za naše sugrađane koji spadaju u kategoriju najsiromašnijih.

 
Dienstag, 17. Oktober 2017

Dve nedelje je trajala akcija prikupljanja papira u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj". Prikupljeno je nekoliko tona, a novac od prodaje biće iskorišćen za kupovinu nastavnih sredstava.

 
Donnerstag, 12. Oktober 2017

Mnogo je mitova i legendi o pauku. Činjenica je da život mužjaka pauka nije naivan jer najčešće bude pojeden od strane svoje partnerke. Pauk je bio inspiracija za jedan od najpoznatijih filmskih likova, čuvenog Spajdermena. Vozači se uglavnom plaše da im automobil ne odnese pauk. Elem, evo jedne zanimljive priče o ovom čudnom stvorenju...

 

Zvanično grejanje stanova i poslovnih objekata koji su priključeni na centralni sistem počinje u ponedeljak, potvrdio nam je izvršni direktor JKP Graditelj, Darko Nenezić.

 

Kako saznajemo, 34.Kobasicijada u Turiji biće održana u trećoj nedelji februara iduće godine, inače jedna od najvećih i najpoznatijih gastroturističkih manifestacija u Srbiji predstavila se nedavno u Novom Sadu na festivalu "Ukusi Vojvodine".

 
Dienstag, 10. Oktober 2017

Sve četiri osnovne škole u našoj opštini i predškolska ustanova "Radost" i ove godine dali su svoj pun doprinos obeležavanju Dečije nedelje. Zabeležili smo neke od aktivnosti, kojih je bilo tokom čitave protekle nedelje svakodnevno.

 
Montag, 9. Oktober 2017

Pre sedam dana objavili smo prvi deo nastavka koji je profesor Milivoj Tutorov nazvao "Posle ukidanja gimazije". Danas je pred vama drugi deo koji detaljnije govori o pisanju "Srbobranskog glasnika", odnosno društvenoj akciji koju je pokrenuo lokalni glasnik koji je izlazio između dva Svetska rata...

 
Donnerstag, 5. Oktober 2017

Treću godinu za redom nastavlja se saradnja naše opštine i festivala "Srbija u ritmu Evrope". Ugovor potpisali predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški i Igor Karadarević, prvi čovek ovog dečijeg festivala.

 
Dienstag, 3. Oktober 2017

U Osnovnoj školi “Petar Drapšin” u Turiji, od 2. do 6. oktobra 2017.godine obeležava se Dečja nedelja pod sloganom - ZA RADOST SVAKOG DETETA - gradimo mostove među generacijama.

 

Na osnovu člana 28. Odluke o osnivanju Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima i člana 19. Statuta Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Fond za pružanje pomoći izbeglim prognanim i raseljenim licima raspisuje

 
Montag, 2. Oktober 2017

Iz OŠ "Vuk Karadžić" stigla nam je agenda aktivnosti kojima se u ovoj školi obeležava Dečija nedelja. Evo rasporeda:

 

Pred vama je šesti deo nastavka feljtona koji objavljujemo u delovima, a koji je napisao profesor Milivoj Tutorov u prilog sećanju na događaje između dva Svetska rata u Srbobranu, formiranju i gašenju Državne velike gimnazije, kao i događajima koji su nakon toga usledili. O uticaju medija na društvene događaje govori priča koja sledi...

 

Nakon letnje pauze danas je sa radom počela Narodna kuhinja u Srbobranu. Šest dana nedeljno, 150 obroka deliće se na 72 porodice u Srbobranu, Turiji i Nadalju.

 

Zahvaljujući opštini, svi putnici koji koriste autobuski prevoz na relaciji tri naseljena mesta naše opštine, od danas mogu, autobusima Bečejprevoza da besplatno putuju...

 
Freitag, 29. September 2017

Procena je da će broj starijih osoba širom sveta porasti za 56%, odnosno sa 901 milion osoba na više od 1,4 milijarde između 2015. i 2030. godine. Do 2030. godine, broj osoba starijih od 60 godina i više će premašiti broj mladih uzrasta od 15 do 24 godine.

 
Montag, 25. September 2017

Ovde nastavljamo feljton profesora Milivoja Tutorova o dramatičnim događajima između dva Svetska rata, o osnivanju Državne velike gimnazije u Srbobranu, ali i njenom gašenju 1929.godine. Evo nastavka priče o štrajku učenika VII razreda, koji je predhodio gašenju gimazije.

 
Mittwoch, 20. September 2017

U okviru Evropske nedelje mobilnosti za učenike od prvog do četvrtog razreda organizovan je likovni konkurs na temu “Moje mesto bez automobila”. U likovnom konkursu učestvovali su đaci iz svih škola Opštine Srbobran.

 

Ne blebeći da ne završiš kao Perin ćuran - izreka je srbobranskih boema, koji su popili dva balona vina da bi utvrdili koliko kostiju ima ćureći batak. To je priča o ljudima koji su voleli pesmu i znali da se vesele uz dobro sremsko vino, ljudima koji ostaju u večitom sećanju. Od zaborava ih čuvaju priče Milenka Genčića.

 
Dienstag, 19. September 2017

Ovo je četvrti nastavak feljtona, koji je svojevremeno napisao profesor Milivoj Tutorov, o Državnoj velikoj gimnaziji u Srbobranu između dva Svetska rata. Danas počinjemo priču o tome kako su učenici VII razreda podigli na noge Srbiju i uzburkali prosvetnu javnost štrajkom koji su organizovali. Predhodna tri dela ovog feljtona možete pročitati OVDE.

 
Freitag, 15. September 2017

Veselo je bilo sinoć u dvorištu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj". Uz muziku i igru obeležena je slava katoličke crkve u Srbobranu.

 
Montag, 11. September 2017

U periodu od 09. avgusta do 07. septembra 2017. godine u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas rođeno je 28 devojčica i 21 dečak.

 

Od danas na našem portalu možete da čitate treći nastavak feljtona, koji je svojevremeno napisao profesor Milivoj Tutorov. Saznajte ko su bili prvi svršeni đaci Državne velike gimnazije u Srbobranu između dva svetska rata...

 
Montag, 4. September 2017

Pred vama je drugi deo nastavka feljtona koji je napisao i ostavio nam na čuvanje, duboko ga utkavši u istorijske, ali i novinarske spise o Srbobranu i njegovom životu između dva svetska rata, profesor Milivoj Tutorov.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Arhiva
Srbobran.net
Dom zdravlja
Restoran Gurman
Agrosimsa
Nijansa
Švrća
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world