Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Mittwoch, 28. Juli 2021

U organizaciji Narodne biblioteke 07. avgusta, u subotu sa početkom u 19 časova u sali Malog pozorišta održaće se promocija autobiografskog romana  pesnika i rock novinara iz Kruševca, Ivana Stanimirovića - Rizingera. Osim autora u predstavljanju knjige će učestvovati i naš sugrađanin Milan Đorđević.

 
Montag, 12. Juli 2021

Master likovni umetnik  iz Srbobrana, Đorđe Ćorić ovih dana iz Italije dobio je priznanje za svoj umetnički rad. U zemlji gde su stvarali Mikelanđelo, Đoto, Botičeli, Karpačo, Karavađo i mnogi drugi proslavljeni svetski slikari, koji su svojim delima oblikovali čitav jedan svet, Đorđe danas prikazuje svoju umetnost i to u Torinu.

 
Samstag, 10. Juli 2021

U galeriji Doma kulture sinoć je svečano otvorena izložba ikona, slikara iz Vrbasa, Milosava M. Pavlovića iz Vrbasa. Goste je pozdravila direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović, a o ikonopisanju više je govorio paroh SPC Jovan Kezan. Stihovima je otvaranje uveličao pesnik Goran Blagojević, a gostima i prijateljima koji su došli da vide njegove ikone obratio se i autor.

 
Dienstag, 29. Juni 2021

Ona je sa Vašarišta. Zove se Milana Janičić. Način da izrazi svoja osećanja našla je u poeziji. Ovih dana javila nam se sa željom da Srbobran.net bude prvi koji će objaviti njenu novu pesmu. Njenu želju smo sa zadovoljstvom prihvatili da ispunimo.

 
Samstag, 26. Juni 2021

U petak je otvorena izložba slika uglednog slikara dr Uglješe Colića iz Novog Sada. U Galeriji Doma kulture okupili su se ljubitelji slikarske umetnosti da vide slike i pozdrave autora.

 
Freitag, 25. Juni 2021

Izložba likovnih radova slikara, Uglješe Colića biće otvorena večeras u 19.00h u Galeriji Doma kulture u Srbobranu.

 
Mittwoch, 23. Juni 2021

Nakon dvogodišnje pauze, članovi udruženja „Biser“ vraćaju se na daske koje život znače kroz projekat „Pozornica - jedna viša stepenica“ podržanog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 
Montag, 21. Juni 2021

Od srede 23.06. do 15.07. Srbobran je na mapi 15. turneje Festivala "Slobodna zona". Donosimo spisak filmova koje ćemo moći da vidimo ovog leta na filmskom platnu u dvorištu Doma kulture, sa datumima projekcija koje su sve u 21.00h, a ulaz je slobodan.

 
Donnerstag, 17. Juni 2021

Sedmica koja ostaje iza nas potpuno je bila u znaku kulturnih događaja koje je priredio ovdašnji Dom kulture. Najpre je otvorena izložba slika, usledilo je književno tamburaško veče i potom dve pozorišne večeri u dvorištu Doma kulture. Okupila se u sredu publika koja voli "daske koje život znače", odrasli i večeras deca.

 

U cilju popularisanja knjige i razvijanja čitalačkih sposobnosti učenika Narodna biblioteka Srbobran predlaže da i ove godine sprovedemo akciju pod nazivom „Moj čitalački dnevnik“. U akciju mogu se uključiti učenici nižih i viših razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Srbobran, koji su članovi biblioteka u naseljenim mestima naše opštine.

 
Dienstag, 15. Juni 2021

U galeriji Doma kulture juče je otvorena izložba portreta glumaca, pod naslovom "Velikani srpskog glumišta". Izloženo je 36 slika koje su deo kolekcije Udruženja građana „Žanka Stokić“ iz Rabrova.

 
Freitag, 11. Juni 2021

Dom kulture vas poziva na otvaranje izložbe portreta glumaca - „Velikani srpskog glumišta“ koja pripada Udruženju građana “Žanka Stokić” Rabrovo.

 
Mittwoch, 9. Juni 2021

Sreda, 16.06.2021. godine u 19 časova

Dvorište Doma kulture, Srbobran

ulaz slobodan

 

Dom kulture Srbobran najavio je promociju knjige koja je bez svake sumnje pravi biser za sve ljubitelje tamburaša i njihove muzike. Srbobranci će imati priliku da se sretnu sa autorom knjige i iz prve ruke ćuju priče koje su izašle iz sveta tambure i virtuopza koji neguju tamburašku muziku.

 
Freitag, 28. Mai 2021

U dvorištu nekadašnje kuće Stevana Dunđerskog, a današnjeg Lovačkog doma, sinoć je održano književno veče. Predstavljena je nova knjiga Zorana Subotičkog - "Čudesni svet Dunđerskih".  Duh familije Dunđerski obasjan je sećanjima i nadahnutim pričama autora knjige, kao i njegovih gostiju...

 
Samstag, 22. Mai 2021

U "Lovačkom domu" ili u nekadašnjoj kući porodice Dunđerski u četvrtak 27.05. Zoran Subotički predstaviće Srbobrancima "Čudesni svet Dunđerskih".

 

Ljubitelji likovne umetnosti imaće priliku da se upoznaju sa stvaralačkim radom Angele Jović Zeremski, slikarke iz Turije koja će se publlici Doma kulture predstaviti samostalnom izložbom pod nazivom " Laku noć dušo...". Ovo je njena prva samostalna izložba likovnih radova.

 
Mittwoch, 14. April 2021

U četvrtak, 15.04. u 18.00h u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu biće otvorena izložba Milivoja Ljubinkovića "Notre - Dame, urbani pejzaži". Izložba će biti otvorena na dvogodišnjicu požara u kome je stradala čuvena pariska katedrala, a u okviru proslave 15 godina Francuskog kulturnog centra u Novom Sadu.

 
Freitag, 9. April 2021

Izložba skulptura i duboreza pod nazivom „Erotika u sivom i belom“ Ištvana Fuska otvorena je u „Kulturnom centru“ na Zlatiboru i trajaće do 15. maja. Ovom temom krenuo je da se bavi u svojim delima 2015. godine, radom nazvanim „Dalijevo jaje“. Umetniku iz Srbobrana ovo je sedma samostalna izložba, a kako sam kaže, njegov rad je na granici koja erotiku odvaja od nečeg vulgarnijeg.

 
Montag, 29. März 2021

Dom kulture vas poziva na scenski prikaz poezije Đorđa Balaševića "Dodir svile" u sredu 31.03.2021. Ulaz je slobodan.

 
Mittwoch, 10. März 2021

Narodna biblioteka iz Srbobran po drugi put dodeljuje pesničku nagradu "Milan Dunđerski". Stručni žiri doneo je odluku ko su najbolji u dve kategorije. Evo saopštenja iz Narodne biblioteke:

 
Dienstag, 9. März 2021

Naša opština se vratila u takmičenje i ove godine imaće svog predstavnika na festivalu "Srbija u ritmu Evrope". U pratnji tri plesačice, u ime naše opštine, nastupiće mladi Veljko Golub iz Nadalja.

 
Freitag, 5. März 2021

Izložba slika „Ona je ljubav“, posvećena svim ženama.

 
Mittwoch, 24. Februar 2021

Kulturni centar "Nandor Gion" iz Srbobrana darovao je Narodnoj bibloteci paket knjiga sastavljen od  izdanja, publikacija i ko-publikacija.Donacija se sastoji od ukupno 20 naslova i predstavlja deo stvaralačkog rada Kulturnog centra "Nandor Gion"u poslednjih 10 godina

 
Sonntag, 21. Februar 2021

Tri dana u paklu je proveo Steva iz Nadalja. Naravno, ovo je simbolično rečeno. Naime, toliko je Steva Šajn - Kusa proveo na snimanju filma "Dara iz Jasenovca". Juče smo mogli da ga vidimo u ovom kinematografskom ostvarenju koje je prikazalo jednu priču koja je nastala kao proizvod fabrike zla, kako su zvali logor u Jasenovcu tokom II Svetskog rata.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen