Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Montag, 6. Dezember 2021

Susret sa poznatim piscem za decu i mlade Nikoletom Novak, autorkom koja je deci zanimljiva, koju vole i koja voli da piše za njih, održaće se u Narodnoj biblioteci Srbobran u četvrtak, 9. decembra 2021. godine, sa početkom u 17 sati, povodom završetka akcije "Moj čitalački dnevnik".

 

Bend "Two Coins From Mercury" iz Srbobrana osvojili su prvo mesto u Beogradu na desetom jubilarnom BARF festivalu. U konkurenciji je bilo ove godine preko 40 učesnika, a sinoć u sali Americana, u beogradskom Domu omladine, na finalnoj večeri nastupilo je osam bendova.

 
Sonntag, 5. Dezember 2021

U organizaciji Doma kulture stiže nam u goste odlična glumačka ekipa iz Beograda. Nastupaju u utorak, 07.12. u salu "Pozorištance", a predstaviće se pozorišnom predstavom "Komedija zabune".

 
Donnerstag, 2. Dezember 2021

Članovi udruženja "Biser" vraćaju se na daske koje život znače kroz projekat "Pozornica-jedna više stepenica" podržanog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 
Montag, 22. November 2021

Svoj doprinos manifestaciji "Lenkin prsten" dali su i mladi pesnici. "Lenkino pero", nagrada koja je ove godine ustanovljena kao podsticaj mladima da neguju lepu reč bilo je izazov za mnoge koji vole i pišu poeziju, a stručni žiri je odlučio ko su mlede poete koji su najbolje pesme napisali...

 
Samstag, 20. November 2021

Sinoć je u sali "Pozorištance" svečano uručena nagrada za najlepšu ljlubavnu pesmu u poslednjih godinu dana. Među dosadašnje laureate nagrade "Lenkin prsten" svoje ime dodao je pesnik iz Šida, Srđan Malešević. 

 
Donnerstag, 18. November 2021

Večeras je održano poetsko veče u okviru manifestacije "Lenkin prsten" koje je posvećeno dosadašnjim dobitnicima ove prestižne pesničke nagrade. 

 

Udruženje za pomoć MNRO "Biser" izdalo je prvu knjigu, zbirku poezije njihovog člana Lazara Odanića. Zvanična promocija zakazana je za 19.11.u Narodnoj biblioteci u Srbobranu. Početak je u 16.00h.

 

Juče je Srbobran bio u znaku nauke, naime u okviru književne nagrade "Lenkin prsten" održan je skup na temu "Porodica Dunđerski, građanska kultura srpske Vojvodine".

 
Dienstag, 16. November 2021

Donosimo kompletno saopštenje ovogodišnjeg žirija za dodelu književne nagrade "Lenkin prsten", kao i za nagradu "Lenkino pero"...

 
Freitag, 12. November 2021

"Sećanja u belom" naziv je izložbe koju je priredio Ištvan Fusko, skulptor iz Srbobrana. Izložba je održana u Gradskom kulturnom centru Užice. Ovo je Fuskova osma samostalna izložba. 

 

Kulturne svečanosti povodom ovogodišnje dodele prestižne književne nagrade za najlepšu ljubavnu pesmu, Dom kulture rasporedio je u pet dana i trajaće od 16. do 20. novembra. 

 
Donnerstag, 4. November 2021

Dom kulture priredio je jedinstven kulturni događaj. Sinoć je u galeriji Doma kulture otvorena izložba posvećena jednom od velikana, čije ime zauvek ostaje upisano u istoriji, a potiče iz Nadalja. Pod nazivom, simbolično nazvana, „Povratak u rodni kraj – Momčilo Tapavica“ izložba je okupila probranu publiku koja je imala šta da vidi i čuje.

 
Montag, 1. November 2021

Dom kulture u Srbobranu organizuje izložbu posvećenu jednom od najznamenitijih Nadaljčana, Momčilu Tapavici. Otvaranje izložbe je u sredu 03.11. u Galeriji Doma Kulture u 18.00h.

 
Freitag, 22. Oktober 2021

Sinoć je otvorena izložba radova pristiglih na Zonsku smotru likovnih stvaralaca Vojvodine i proglašeni su radovi koji su se plasirali na pokrajinsku koja se održava ove godine u Novom Bečeju.

 
Donnerstag, 14. Oktober 2021

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ - Галерија Дома културе, 18.10.2021. У 19 ЧАСОВА.

 
Mittwoch, 6. Oktober 2021

Narodna biblioteka Srbobran raspisala je konkurs za dodelu interkulturalne pesničke nagrade "Milan Dunđerski" za 2021. godinu.

 
Freitag, 24. September 2021

Narodna biblioteka Srbobran, sa svojim ograncima u Turiji i Nadalju u oktobru, tokom meseca knjige, sa popustom upisuju nove članove i produžuje članstvo starim članovima.

 
Samstag, 18. September 2021

Dom kulture Srbobran poziva sve zainteresovane da se oprobaju na daskama koje život znače:

 
Mittwoch, 1. September 2021

KUD ''BARD'' obaveštava sve svoje članove da od utorka 07. septembra počinje sa radom u novoj sezoni po ustaljenim terminima.

 
Dienstag, 31. August 2021

General Srpske Vojvodovine Đorđe Stratimirović (1822-1908), "narodni vožd" kako su ga zbog blistave vojničke karijere, ovenčane nizom pobeda presudnih po budućnost Srba u Austrougarskoj, posle 113 godina ponovo je sa svojim narodom.

 

U Narodnoj biblioteci Srbobran 3.septembra, u petak sa početkom u 19 časova održaće se promocija književnog rada pesnikinje, novinara Mirjane Ranković Lukovića iz Čajetine.Gost večeri je Darko Čonkić, direktor Art Centra iz Beograda, a moderator je Ištvan Fusko.

 
Mittwoch, 18. August 2021

Dom kulture vas poziva na scenski prikaz poezije Đorđa Balaševića "Dodir svile" i mini koncert "Đoletu u čast"

 
Montag, 9. August 2021

Pred nama je nedelja koja je u Domu kulture, u okviru celovitog programa "Kulturno leto" nazvana "Nedelja kulture za tinejdžere i decu". Donosimo kompletan program, a vi izaberite i posetite neku od ovih manifestacija:

 
Mittwoch, 28. Juli 2021

U organizaciji Narodne biblioteke 07. avgusta, u subotu sa početkom u 19 časova u sali Malog pozorišta održaće se promocija autobiografskog romana  pesnika i rock novinara iz Kruševca, Ivana Stanimirovića - Rizingera. Osim autora u predstavljanju knjige će učestvovati i naš sugrađanin Milan Đorđević.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen