Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Mittwoch, 27. September 2023

Opština Srbobran bila je gost u Gackom 21. i 22. septembra. U okviru svečane akademije prikazan je program u slavu porodice Dunđerski koja je poreklom iz sela Višnjićevo u opštini Gacko, a uspostavljena je i saradnja između dve opštine.

 
Dienstag, 26. September 2023

Narodna biblioteka Srbobran, sa svojim ograncima u Turiji i Nadalju u oktobru, tokom meseca knjige, sa popustom upisuju nove članove i produžuje članstvo starim. 

 
Freitag, 22. September 2023

Pozorišna predstava - Pokondirena tikva – Fema Gaserka odigraće se 26. 09. 2023. godine. Biće ovo premijerno izvođenje predstave koja je rađena kao adaptacija čuvenog teksta Jovana Sterije Popovića, a publici će se predstaviti članovi dramske sekcije Doma kulture Srbobran. U pozivu koji pozorišnoj publici upućuju  iz Doma kulture stoji:

 
Mittwoch, 20. September 2023

Кonkurs za interkulturalnu omladinsku pesničku nagradu „Milan Dunđerski” Narodna biblioteka Srbobran je 2019. godine ustanovila na inicijativu profesora Milana Đorđevića. Nagrada „Milan Dunđerskiˮ će sledeće godine biti dodeljena peti put za umetnički najuspeliju i humanistički misaono najdublju neobjavljenu pesmu napisanu na srpskom, mađarskom, hrvatskom, bunjevačkom, crnogorskom i bosanskom jeziku u dve kategorije: za učenike srednjih škola i studente u zemlji i inostranstvu.

 
Sonntag, 3. September 2023

"Ciganske vatre", organizovali su КUD "Rom" i Dom kulture Srbobran, pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Srbiji. Podršku manifestaciji pružila je i Кancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine. Program su vodili i držali stvari u svojim rukama sve vreme, uigrani voditeljski par Ciganskih vatri Janica Goluba Dimić i Adrijan Šulc.

 
Freitag, 1. September 2023

Dom kulture Srbobran organizuje u svom galerijskom prostoru izložbu slika i crteža „Paralelni kosmosi“ umetnica Mirjane Pančić i Lenke Angeline Dinjaški.

 
Montag, 28. August 2023

Svečana dodela nagrada najboljima na konkursu za pisanje novela na mađarskom jeziku održana je u Spomen kući "Gion Nandor".

 
Donnerstag, 10. August 2023

Prvi put u našoj varoši radionica „Telo kao instrument“! Pozivamo sve zainteresovane od 7 do 77 godina da uzmu učešće na radionici koja će se
održati 15. avgusta 2023. godine od 18 do 19 časova u dvorištu Doma kulture Srbobran i da se oprobaju da njihovo telo bude ritmički instrument, kaže se u pozivu koji stiže iz Doma kulture.

 
Dienstag, 13. Juni 2023

Posetili smo Dom kulture gde se održavaju pozorišne probe za predstavu "Pokondirena tikva". Premijera se planira za 28.06. a više na ovu temu rekao nam je Marko Samardžija, umetnički rukovodilac dramske sekcije Doma kulture i profesor srbobranske gimnazije koji režira i koji je uradio adaptaciju teksta. Naši sagovornici bili su i direktor Doma kulture, Dejan Korceba, kao i Veljko Golub, talentovani mladić, ali i pobednik festivala "Srbija u ritmu Evrope" koji se nedavno vratio iz Amsterdama gde je bio upravo zahvaljujući pobedi na ovom festivalu.

 
Montag, 12. Juni 2023

Kulturni mozaik Kluba za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine, predstavljen je publici u Srbobranu. U sali "Pozorištance" održan je koncert, a galerijski prostor Doma kulture bio je mesto gde je postavljena izložba

 
Sonntag, 4. Juni 2023

Ustanova za kulturu Dom kulture Srbobran, potpomognuta sredstvima lokalne samouprave opštine Srbobran, i ove godine sprovodi projekat škole crtanja na kojem je angažovan master likovni umetnik Đorđe Ćorić.

 
Mittwoch, 31. Mai 2023

Iz Narodne biblioteke stigao nam je poziv:

Pozivamo Vas da u sredu, 7. juna, s početkom u 18 časova, u Narodnoj biblioteci Srbobran, prisustvujete predstavljanju nove knjige zavičajnog autora i profesora srbobranske gimnazije Milana Đorđevića. 

 
Sonntag, 23. April 2023

U subotu 22. aprila 2023. godine u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ je po 28. put održana manifestacija Zlatna citra, takmičenje mladih citraša, uzrasta osnovnih i srednjih škola Vojvodine. Došli su citraši iz Novog Sada, Temerina, Svetozara Miletića, Telečke, Bačke Topole, Kanjiže, Čoke, Sente, Padeja, Mužlje i Srbobrana.

 
Dienstag, 18. April 2023

Narodna biblioteka Srbobran Vas poziva na promociju romana Mile Jojkić Vojnović: “Jesen u firangama zaboravljenog pendžera”.  Gosti večeri su Mirjana Štefanicki književni kritičar i Dobrivoje Antonić recenzent knjige. U muzičkom delu večeri nastupiće autorka romana, sviraće na harmonici starogradske pesme. Književno veče se održava 25. aprila (utorak) u 18 časova u čitaonici biblioteke.

 
Samstag, 8. April 2023

A húsvétvasárnapot megelőző események sorozata...

 
Montag, 3. April 2023

Provedite subotnje popodne i veče(08. 04. 2023. godine) uz filmske projekcije koje vam preporučuje Dom kulture Srbobran:

 
Mittwoch, 29. März 2023

Ako želite da ulepšate svoj ambijent za vreme uskršnjih praznika odaberite ručno izrađene ukrase sa prodajne izložbe Udruženja za pomoć MNRO „Biser“ Srbobran.
To možete učiniti od ponedeljka 03. 04. do 07. 04. 2023. godine u Galeriji Doma kulture Srbobran u periodu od 11 do 17 časova.

 
Samstag, 18. März 2023

Uspešno je započeo projekat saradnje sa amaterskim pozorištima koji je osmislio tim Doma kulture. Publici u prepunoj sali "Pozprištance" predstavili su se glumci amateri dramskog studija "Feliks 95" iz Radičevića.

 
Donnerstag, 16. März 2023

Pesnik iz Srbobrana, Marko Sekulić književnoj publici koja je došla da čuje njegove pesme u Galeriju Doma kulture, priredio je u petak veče za pamćenje. Predstavio je svoji prvu knjigu rodoljubive poezije pod nazivom "Princip slobode".

 
Dienstag, 14. März 2023

Oni će biti naši predstavnici na zonskoj smotri recitatora ove godine u Baču: Sara Marijanski, Žofia Blažanjik, Teodora Pavlov, Dorina Bakoš, Biljana Jacić i Teodora Momčilović.

 
Montag, 13. März 2023

Dom kulture vas poziva na promociju knjige rodoljubive poezije "Princip slobode", našeg Srbobranca, Marka Sekulića.

 

 

 
Samstag, 11. März 2023

U pozivu na otvaranje izložbe koju priređuje Dom kulture Srbobran se kaže:

 
Sonntag, 5. März 2023

Narodna biblioteka Srbobran Vas poziva na prikaz knjige Haruki Murakamija: "O čemu govorim kad govorim o trčanju" O delu će govoriti profesor Pavle Papulin, a odlomke će čitati Tatjana Vujanić. Književno veče se održava 13. marta, u ponedeljak u 17 časova u čitaonici biblioteke.

 
Samstag, 4. März 2023

U OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u subotu su se okupili poštovaoci mađarske tradicionalne muzike i igre. Pored domaćih folklornih grupa iz Vojvodine nastupili su i gosti iz Mađarske. Tradicionalno manifestacija se završila zajedničkim plesom izvođača programa i publike. 

 
Mittwoch, 1. März 2023

A rendezvény helyszíne az idei évben a szenttamási Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskola.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen