Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Donnerstag, 11. Juli 2024

Dom kulture Srbobran vas poziva na koncert „Pop rok tambura“ Subotičkog tamburaškog orkestra koji će nam sa 22 muzičara, dvoje vokalnih solista i pod dirigentskom palicom Marijane Marki pokazati kako savremena pop rok muzika zvuči na tradicionalnim instrumentima.

 
Dienstag, 9. Juli 2024

U ponedeljak, 8. jula 2024. godine, u hramu Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu, protojerej-stavrofor Jovan Milanović, rektor Bogoslovije Svetog Arsenija u Sremskim Karlovcima, održao je predavanje na temu „Podvig apostola – temelj vere pravoslavneˮ.

 

 
Montag, 1. Juli 2024

Bila je ovo prva promocija drugog izdanja knjige - romana autora Miroslava Vasina. Književna publika koja je u petak došla u Narodnu biblioteku da se upozna sa stvaralačkim radom Vasina bila je u prilici da čuje reči njegovih prijatelja, ali i poznavalaca književnosti među kojima su neki takođe ostvareni kao stvaraoci.

 
Montag, 24. Juni 2024

U Narodnoj biblioteci u Srbobranu održaće se promocija knjige Miroslava Vasina "Lipe ne mirišu uvek isto". Promocija je u petak, 28. juna u 19
časova. Pored autora najvljeni su i gosti koji će govoriti o ovom književnom delu i svojim nastupom uveličati promociju.

 
Dienstag, 11. Juni 2024

- Izuzetno mi je drago kada vidim da naša Udruženja prepoznaju Dom kulture kao krvnu instituciju koja je tu za sve koji žele da prikažu kulturu i tradiciju, rekao je direktor Doma kulture, Dejan Korceba na otvaranju izložbe koja će biti otvorena za posetioce Galerije Doma kulture do 15.06. Izloženi eksponati mogu se videti u periodu od 8 do 15 časova.

 
Donnerstag, 6. Juni 2024

Klub za negovanje tradicije i kulture svih naroda i narodnosti Vojvodine organizuje izložbu u galeriji Doma kulture Srbobran.

 
Dienstag, 21. Mai 2024

Dom kulture Srbobran organizuje predstavu rađenu po komadu „Bez tebe“  u četvrtak 23. maja u sali Malog pozorišta Srbobran. Namenjena je mladima i nudi odgovore i postavlja pitanja koja se tiču svakog čoveka koji se nalazi na životnoj prekretnici.

 
Montag, 20. Mai 2024

Zahvaljujući entuzijazmu, pre svega, Teodore Mrkajić, predsednici KUD-a iz Turije, jedna lepa manifestacija je obnovljena. Sinoć je u sportskoj sali pred prepunim gledalištem održana IV Bećarijada na kojoj je u takmičarskom delu učešće uzelo sedam tamburaških orkestara. Tamburaši su oduševili publiku i pokazali humanost, Svi dobitnici novčanih nagrada odrekli su se nagrade u humanitarne svrhe.

 
Donnerstag, 16. Mai 2024

Ima samo 11 godina i najmlađi je pisac u Srbobranu koji je objavio knjigu. Zove se Filip Gajić, učenik je OŠ "Vuk Karadžić" i juče je u prostorijama Narodne biblioteke održana promocija njegove zbirke pesama "Ostrvo", koja je objavljena u okviru biblioteke "Mladi talenti". Izdavač je "Srpska knjiga" iz Požarevca.

 
Montag, 13. Mai 2024

Srbobran je ovog vikenda bio u znaku citre i muzike koja nastaje na ovom, drevnom muzičkom instrumentu. Domaćin mladim citrašima je bila OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", a publika je aplauzima nagradila mlade muzičare koji neguju tradiciju i folklor mađarskog življa u Vojvodini.

 
Montag, 29. April 2024

U Galeriji Doma kulture otvorena je u nedelju izložba ručnih radova dece sa radionice  „U susret uskršnjim praznicima“, koju je organizovalo Udruženje građana “Ruka spasa”.

 
Samstag, 27. April 2024

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Lazarevu subotu ‒ Vrbicu. Spada u pokretne praznike i obeležava se dan uoči praznika Cveti. S ovim praznikom počinju veliki Vaskršnji praznici, a posvećen je uspomeni na vaskrsenječetvorodnevnog Lazara i Hristov ulazak u Jerusalim, gde su ga deca svečano dočekala i pozdravila.

 

Udruženje „Ruka spasa“ Savka Lazić i ove godine je održalo radionicu za decu „U susret uskršnjim praznicima“ na kojoj je učestvovalo više od osamdesetoro dece uzrasta od 4 do 12 godina.

 
Freitag, 19. April 2024

Udruženje za pomoć MNRO „Biser“ Srbobran organizuje u prostorijama Doma kulture Srbobran 22.  aprila 2024. godine otvaranje USКRŠNJE PRODAJNE IZLOŽBE.

 
Freitag, 12. April 2024

Audicija u opštini Srbobran za najveće omladinsko muzičko takmičenje u zemlji, „Ritam Evrope”, namenjeno takmičarima vrhunskog talenta za pevanje i ples uzrasta od 14 do 21 godine, održaće se u utorak 16. 04. 2024. godine u 14 časova u sali Malog pozorišta (Pozorištance).

 
Mittwoch, 3. April 2024

Svetski dan Roma obeležava se u više zemalja 8. aprila, s ciljem da se ukaže na probleme Roma koji su najveća etnička manjina u Evropi. U našoj opštini biće obeležen u nedelju 07.04. na Gedanki uz zabavno muzički program. Početak je u 10.00h kako saznajemo od organizatora.

 
Mittwoch, 27. März 2024

Juče je gost RTV u informativnom programu bilaTeodora Mrkajić. predsednica KUD-a iz Turije koja je najavila IV Bećarijadu koja će se održati u Turiji 19.maja ove godine i ujedno pozvala sve "tamburaške bande" da učestvuju na ovom lepom takmičenju i prijave se do 15. aprila...

 
Montag, 18. März 2024

Narodna biblioteka Srbobran Vas poziva na promociju knjiga Đezea Bordaša „Veliki Kanal – Delo Jožefa Kiša“ 25. marta u ponedeljak u 18 časova. Pored autora gosti večeri su Mihajlo Buzaš novinar, vodoprivredni stručnjak i Slavko Matić urednik knjige.

 
Freitag, 15. März 2024

Grupa kulturnih stvaralaca, ljubitelja muzike i entuzijasta pre skoro 30 godina u Turiji je okupila tamburaše i održano je prvo takmičenje tamburaških orkestara u sviranju i pevanju bećaraca. Ukupno je u nizu održano tri Bećarijade, a onda je iz raznoraznih okolnosti sve stalo. Ove godine rodila se ideja da se ova manifestacija ponovo održi u Turiji odakle poztivaju tamuraše da se prijave za učešće.

 
Dienstag, 12. März 2024

Na opštinskoj smotri učestvovalo je 60 učenika, a plasman na Zonsku smotru u Baču ostvarilo je njih šestoro., naime danas je u Narodnoj biblioteci u Srbobranu  održana Opštinska smotra recitatora, koja je takmičarskog karaktera i organizuje se u tri uzrasne kategorije: za mlađi uzrast – od prvog do četvrog razreda osnovne škole, za srednji uzrast od petog do osmog razreda osnovne škole i za stariji, srednjoškolski, uzrast. Na takmičenju su učestvovali učenici iz svih osnovnih škola sa teritorije naše opštine kao i gimnazije.

 
Mittwoch, 6. März 2024

Dom kulture Srbobran poziva udruženja i pojedince opštine Srbobran koji izrađuju ručne radove, umetnička dela i suvenire za prodaju, da u subotu i nedelju, 9. i 10. marta u periodu od 11 do 14 časova u dvorištu Doma kulturu izlože svoje proizvode radi prodaje posetiocima koji nam dolaze iz Beograda.

 
Dienstag, 5. März 2024

Kulturno umetničko društvo Turija ove godine proslavlja 30 godina svog postojanja. U čast toga, želimo da vratimo Bećarijadu u naše selo, napisal nam je Teodora Mrkajić iz Turije, pozivajući sve ljubitelje tamburaške muzike na "Bećarijadu"... U pozivu Teodora još kaže:

 

U četvrtak u piceriji "Navona" kao najava za 8. mart uživo nastupa band "Fisherman and Crocodiles". Ovaj cover band već godinama unazad oduševljava publiku svojim izvođenjem velikih hitova koji su obeležili svetsku pop rock scenu.

 
Sonntag, 3. März 2024

Sinoć je u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" održana manifestacija "Muzika naših predaka" koja već više od dve decenije neguje tradiciju vojvođanskih Mađara. Koncertu je predhodilo upoznavanje dece i omladine sa drevnim mađarskim muzičkim instumentima. Goste je u ime lokalne samouprave pozdravio i poželkeo im prijatno veče preddsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

 
Mittwoch, 28. Februar 2024

A rendezvény helyszíne az idei évben is a szenttamási Jovan Jovanovi Zmaj Általános Iskola.

18:00 – citerasimogató, ahol Micsik Béla citeraművész várja a gyerekeket és az érdeklődőket.

19:00 – koncert

 

 

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 56
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen