Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index

  

   

 

         

              

    

    

SIROMAŠTVO KAO SUDBINA?!


Siromaštvo je problem koji je veoma kompleksan, jer na njegovu pojavu i uporno prisustvo, od kad je ljudskog društva, utiče združeno veliki broj faktora.Siromaštvo je problem sa kojim se suočava veliki broj zemalja, bez obzira na kom nivou privredne razvijenosti se nalazi. Ista odrednica može da se primeni i na našu zemlju-bez obzira na nivo razvijenosti gradova, opština ili pojedinih regiona, određeni procenat stanovništva spada u kategoriju...
Sonntag, 11. November 2018

PONEDELJAK JE NERADAN DAN


Srbija od 2012. godine svečano obeležava i kao državni praznik praznuje 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu.
Samstag, 10. November 2018

PAROŠKI POSETIO VATROGASCE


U sklopu svojih aktivnosti, Radivoj Paroški,, predsednik opštine Srboban, u petak, posetio je Vatrogasnu jedinicu gde se razgovaralo o tome kako da se dodatno ojača dobra saradnja opštine i vatrogasaca.

OBELEŽEN DAN ŠKOLE U "VUKU"


Svečanom priredbom učenika obeležen je Dan škole u OŠ "Vuk Karadžić". Učenici viših razreda ove škole igrokazom su skrenuli pažnju na značaj školstva, ail i napravili istorijski osvrt na znamenita imena srpskog prosvetiteljstva, dok je za muzički deo priredbe bio zadužen školski hor.

SRBOBRAN OBELEŽAVA TRI VELIKA JUBILEJA


Opština Srbobran svečano će obeležiti tri velika jubileja - 100 godina od završetka Velikog rata, 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, i 170 godina od Srpske revolucije 1848. godine.
Freitag, 9. November 2018

IN MEMORIAM


Preminuo je naš uvaženi Srbobranac, profesor doktor Šandor Slimak. Ovim putem obaveštavamo one koji su ga poznavali da je kremacija posmrtnih ostataka obavljena 02.11.2018. godine u Beogradu. Samo dva dana kasnije je preminula i njegova supruga,  Mirjana.

PET PESAMA U UŽEM IZBORU ZA LENKIN PRSTEN


Književna nagrada "Lenkin prsten" ove godine biće dodeljena 13. put za najlepšu ljubavnu pesmu nastala u periodu između dve dodele nagrade. Stručni žiri na svojoj poslednjoj sednici doneo je odluku kojih pet pesama ove godine zaslužuju da budu u užem izboru. Evo saopštenja koje smo dobili iz Doma kulture:
Donnerstag, 8. November 2018

DANAS JE MITROVDAN


Po broju onih koji ga slave, Mitrovdan je na petom mestu na listi najvećih srpskih slava.

EVROPSKE NAGRADE ZA KVALITET


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je zvanično predstavilo nove Osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja - GODINE UZLETA, koji predviđa projektni pristup u vaspitanju i obrazovanju u predškolskim ustanovama. Nadaljskoj „Bubamari“ to neće biti novina, ona je spremna za novi uzlet u vaspitno-obrazovnom procesu.
Dienstag, 6. November 2018

ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU "HIGIJENA ISHRANE"


U ponedeljak 05.11.2018. godine u prostorijama OŠ „Žarko Zrenjanin Uča“ u Nadalju održano je predavanje na temu „Higijena ishrane“.

PESNIK JE POPUT PROMETEJA


Narodna biblioteka vas poziva na promociju knjige i pesničke nagrade "Milan Dunđerski - Pesnik je poput prometeja". Promocija je u ponedeljak 12.novembra u prostorijama biblioteke u 18.00h.


 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin