Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Montag, 10. Juni 2024

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opština Senta, Kula, Vrbas, Srbobran i Bački Petrovac biće izvedeni u periodu od 13. do 28. juna, u prvom terminu sa povoljnim meteo uslovima, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“.

 
Montag, 27. Mai 2024

Komunalna inspekcija i rukovodstvo Opštine Srbobran, na čelu sa predsednikom Opštine Radivojem Debeljačkim, obišlo je danas staru lagunu kraj "Ekstra farme", na putu prema Feketiću, za koju su prethodnih dana građani putem snimaka na društvenim mrežama prijavili da se na ovom mestu dogodio ekološki akcident. Upravo radi utvrđivanja istine rukovodstvo opštine reagovalo je po hitnom postupku i sa komunalnom inspekcijom izvršilo vanredni nadzor. Nulta tolerancija prema zagađivačima je princip koji će biti korišćen u svakom slučaju, rečeno je nakon obilaska laguna.

 
Freitag, 12. April 2024

U zajedničkoj akciji Javnog komunalnog preduzeća "Graditelj" i Opštine Srbobran, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, organizovana je još jedna akcija pošumljavanja.

 
Donnerstag, 4. April 2024

Naše rode Laza i Sojka su se vratili sa dugog puta i najavile su proleće. Stigli su sa prvim suncem i trenutno rade na uređenju kuće. Kada smo bili u poseti, videli smo Lazu kako je odjezdio ka obali Velikog Bačkog kanala, dok je Sojka ostala da sprema gnezdo.

 
Samstag, 30. Dezember 2023

U Novu godinu Srbobran ulazi sa zasađenih 1.500 sadnica stabala na nekadašnjoj deponiji na Vašarištu. Akcija je danas, u sumrak 2023. godine, organizovana, a iza organizacije su stali Opština Srbobran, Ministarsto zaštite životne sredine uz podršku JKP "Graditelj", Ekološkog udruženja "Šlajz" i niza građana koji su učestvovali u sadnji.

 

 
Freitag, 3. November 2023

Reka Krivaja koja protiče kroz Srbobran poslednjih godina postala je stanište labudova koji su tu pronašli svoj dom i ovoj rečici daju poseban izgled svojom gracioznošću i lepotom. Naši posetooci javili su nam jutros, po svemi sudeći, da se jedan labud izgubio i zalutao.

 
Sonntag, 30. Juli 2023

Koliko brinemo o životnoj sredini, vrlo često se poklapa sa činjenicom da je to srazmerno brizi o nama samima. Živimo u vremenu kada smo izloženi svemu i svačemu, a isto tako kada postajemo sve manje otporni na okruženje. Priroda često ume da iznenadi. Koliko god nam daje vrlo često rešenja, toliko isto ume da nam zakomplikuje život.

 
Freitag, 7. Juli 2023

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opštine Srbobran, biće izvedeni u periodu od 8. do 22. jula, u prvom terminu sa povoljnim meteo uslovima, saopštava novosadska „Ciklonizacija“.

 
Donnerstag, 22. Juni 2023

Danima unazad u pojedinim delovima Srbobrana širi se neprijatan miris i to obično u večernjim satima. Tim povodom danas se oglasio predsednik opštine Radivoj Debeljački saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, a u kome se kaže:

 

Udruženje za pomoć MNRO "Biser" iz Srbobrana organizuje 18. Eko kamp po redu uz podršku Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i Saveza MNRO u APV. Ovogodišnji naziv kampa je „Dođi, prođi, druži se – u prirodu uključi se“.

 
Dienstag, 20. Juni 2023

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području Grada Zrenjanina i opština Apatin, Titel, Novi Bečej, Srbobran, Senta, Kanjiža i Novi Kneževac biće izvedeni u periodu od 23. juna do 7. jula, u prvom terminu sa povoljnim meteo uslovima, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“.
 

 
Montag, 9. Mai 2022

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine obavestio je javnost da je doneo rešenje o davanju saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta utvrđivanje izvedenog stanja i nastavak eksploatacije gasa i kondenzata na eksploatacionom polju Srbobran, piše portal https://www.ekapija.com

 
Sonntag, 14. November 2021

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 43 miliona dinara za pošumljavanje na teritoriji AP Vojvodine. Jedan od ukupno šest ugovora pripao je Javnom komunalnom preduzeću "Graditelj".

 
Freitag, 2. Juli 2021

Udruženje sportskih ribolovaca "Šaran" iz Srbobrana danas je organizovalo Memorijalni kup u pecanju u znak sećanja na svog člana Janoša Pekalića, a Udruženje ekologa iz Srbobrana položilo je venac na Krivaji, tkz Rekavici u Srbobranu, a potom otvorilo branu koja se nalazi između Srbobrana i Feketića.

 
Montag, 28. Juni 2021

Pomor ribe na reci Krivaji je u toku. Ekološko udruženje Srbobran je tim povodom upoznalo javnost, ali i institucije koje imaju ingerencije da u ovakvim situacijama reaguju.

 
Montag, 21. Juni 2021

Upozorenje pčelarima u opštinama Srbobran i Vrbas!

 
Sonntag, 30. Mai 2021

Učenici nadaljske osnovne škole sakupili 1.5 tona papira. Bilo je to dvonedeljno takmičenje, a danas su proglašeni i najuspešniji. Mailom nam se obratio, kako su se nazvali, "Učin zeleni tim" i evo šta su rekli:

 
Dienstag, 25. Mai 2021

Mesna zajednica Srbobran primila je obaveštenje od VD Bačka sa ciljem da se upozore pčelari, stočari i lokalno lovačko društvo o predviđenim aktivnostima u ovdašnjem ataru. U saopštenju se kaže:

 
Donnerstag, 29. April 2021

Reka Krivaja ima u sebi pregršt lepote. Jedan od najlepših ukrasa ove vojvođanske reke koja krivuda našim atarom su labudovi. Danas smo zabeležili prizor koji uliva nadu. Nije sve tako crno, nešto je i belo...

 
Donnerstag, 22. April 2021

Bojanke, globusi i slično juče su podeljeni deci koja su bila najuspešnija u pravljenju zmajeva i vetrenjača u dvorištu Doma kulture. Naime ova ustanova je organizovala, uz prihvatljiv sadržaj za decu, obeležavanje Svetskog dana planete zemlje.

 

Juče su zamenica predsednika opštine Srbobran Milica Zarić, član Opštinskog veća zadužen za oblasti ekologije, socijalne zaštite, unapređenja položaja penzionera i verske zajednice dr Ilija Gazepov kao i predstavnici iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i Kancelarije za mlade posadili bor u parku ispred zgrade Opštine Srbobran sa porukom građanima Srbobrana da svako novo drvo znači novi život i čistiji vazduh i da je ovo samo početak akcija usmerenih ka zaštiti životne sredine

 
Dienstag, 20. April 2021

Kako su nas obavestili iz lokalne samouprave akcija suzbijanja krpelja na području naše opštine trajaće od 24. do 28. aprila u zavisnosti od vremenskih prilika.

 
Dienstag, 23. Februar 2021

Akcija prikupljanja pet ambalaže je počela 22.02. Narednih dana kontejner JKP Graditelj seli se svakodnevno na drugu lokaciju kako bi se građanima omogućilo da što lakše dostave plastičnu ambalažu za reciklažu. Prihod od ove ekološke akcije namenjen je Udruženju "Biser" iz Srbobrana.

 
Sonntag, 24. Januar 2021

Ova reka koja protiče kroz opštinu Srbobran, koja je duga 109 kilometara još jednom je ovih dana doživela da bude kanal za ispuštanje otpadnih voda. Ovo najbolje znaju svi koji žive u njenoj neposrednoj blizini, jer pored ove reke širi se nepodnošljiv smrad, a boja vode je poput kanalizacije.

 
Freitag, 27. November 2020

Opština Srbobran i Javno komunalno preduzeće „Graditelj“, uz podršku Šumarskog fakulteta u Beogradu i Ministarstva za zaštitu životne sredine, obezbedili i posadili sadnice hrasta lužnjaka, poljskog jasena, bresta vez, košaraste i bele vrbe, bele topole, lipe i breze. Obezbeđeno je 6.000 sadnica koje će značajno doprineti da se procenat pošumljenosti u našoj opštini popravi.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 44
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen