Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Samstag, 3. November 2018

Krivaja je postala septička jama. U njoj se upravo dešava pomor ribe. Smrad oko vode, koja izgledom podseća na kanalizacijsku, uginula riba na površini, gomila galebova koji krstare, e to je slika i prilika kako danas izgleda ovaj vodeni tok...

 
Samstag, 22. September 2018

Učenici prvih i drugih razreda sve četiri osnovne škole u našoj opštini dobili na poklon knjige koje se bave pravilnim odnosom prema životinjama, pre svega prema kućnim ljubimcima. Knjige je deci podelila predsednica Udruženja "Bak", Svetlana Đorđin.

 
Montag, 17. September 2018

Nekoliko stotina Srbobranaca u nedelju je vozilo bicikl u okviru zajedničke vožnje od centra Srbobrana do Beljanske bare i taj način se uključili u projekat "Evropska nedelja mobilnosti".

 
Freitag, 3. August 2018

Ovo je izjavio Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, prilikom posete Eko kampu Udruženja Biser koji se danas završava.

 
Dienstag, 31. Juli 2018

Preko sto učesnika ove nedelje učestvuje u inkluzivnom Eko kampu Udruženja "Biser", koji ove godine ima naziv "Trenutak prirode". Nizom kreativnih radionica, sportskim sadržajima i zanimljivim sadržajima svakodnevno ispunjavaju vreme od ranih jutarnjih sati...

 
Montag, 30. Juli 2018

Obaveštavamo Vas da ćemo u periodu od 31.07.2018. do 11.08.2018. godine izvršiti hemijski tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje ULV metodom, na teritoriji opštine Srbobran i to u sledećim naseljenim mestima, Srbobran,Turija i Nadalj.

 
Donnerstag, 26. Juli 2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na revitalizaciji deonice kanala Vrbas - Bezdan kod Sombora i tom prilikom izjavio da se nastavlja sa realizacijom dugogodišnjeg projekta uređenja Velikog bačkog kanala, te dodao da se sa tim poslom neće stati sve dok se taj vodotok ne očisti u celoj dužini.

 
Donnerstag, 5. Juli 2018

Na obodu naše opštine, u ataru Nadalja nalazi se Crna bara. Duga je 1.200 metara i stanište je više vrsta ptica, riba i različitih vrsta biljnog i životinjskog sveta. Uređenje obale je u toku, a danas je sa svojim saradnicima Crnu baru posetio Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

 
Dienstag, 3. Juli 2018

Zahvaljujući saradnji sa Fondacijom Brižit Bardo iz Francuske i njihovoj donaciji, Udruženje za zaštitu prava životinja “BAK” sprovodi akciju sterilizacije pasa i tako doprinosi smanjenju broja napuštenih životinja.

 
Dienstag, 26. Juni 2018

Deseta, jubilarna regata „Vode Vojvodine“ isplovila je pre nekoliko dana iz Novog Sada na plovidbu dugu oko 230 kilometara, po Dunavu, Tisi, te bačkim i banatskim kanalima.

 
Freitag, 22. Juni 2018

Opštinsko veće je razmotrilo problematiku zagađenja na reci Krivaji,desnoj pritoci Velikog bačkog kanala, najdužoj reci koja u celosti teče kroz Autonomnu pokrajinu Vojvodinu.

 
Montag, 18. Juni 2018

Evo nekoliko reči koje će svakako biti korisne u danima koji dolaze. Šta i kako se ponašati kad "zvezda upeče"...

 

UPOZORENJE PČELARIMA! Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opštine Srbobran biće izvedeni u periodu od 21. juna do 6. jula, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“.

 
Montag, 11. Juni 2018

Par stotina biciklista, rekreativaca u nedelju su se zajedno provozali do Beljanske bare, a većina je i prošetala Stazom zdravlja ili su tih 4.2 km provozali svoj bicikl...

 
Donnerstag, 7. Juni 2018

Škole u opštini Srbobran obeležile Svetski dan zaštite životne sredine...

 
Mittwoch, 6. Juni 2018

U nedelju u 17.00h ispred zgrade opštine okupiće se ljubitelji prirode i zdravog načina života. Zajedničkom vožnjom, koju organizuje KLER opštine Srbobran, biciklisti će simbolično otvoriti "Stazu zdravlja" na Beljanskoj bari.

 
Samstag, 26. Mai 2018

Udruženje za zaštitu prava životinja “BAK“ Srbobran,Nadalj  osnovano je pre tačno 10 godina, u maju 2008.godine. Osnovano je na neodređeno vreme sa idejom ostvarivanja ciljeva u oblasti zalaganja za unapređenje zaštite svih životinja. Ovo je priča o njima...

 
Dienstag, 24. April 2018

Opštinska uprava Srbobran obaveštava stanovništvo opštine Srbobran da će “Ciklonizacija” AD Novi Sad vršiti hemijski tretman suzbijanja krpelja u četvrtak 26.04.2018. godine, na javnim površinama teritorije opštine Srbobran.

 
Donnerstag, 22. März 2018

"BAK" je dobio potvrdu višegodišnjeg rada. Francuska Fondacija BRIŽIT BARDO odobrila je ovom Udruženju iz naše sredine sredstva potrebna za sterilizaciju - kastraciju napuštenih životinja na teritoriji naše opštine.

 
Montag, 19. März 2018

U subotu 24. marta 2018. godine u 20:30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete biće isključena svetla na jedan sat – „Sat za našu planetu”.

 
Freitag, 10. November 2017

Javno komunalno preduzeće obaveštava građane da u ponedeljak počinje akcija besplatne podele sadnica

 
Dienstag, 7. November 2017

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Srbobran pripremila je aplikaciju koju će moći da koriste svi građani opštine. Putem aplikacije će moći da se prijave problemi koji se tiču životne sredine, a koji se odnose na divlja odlagališta otpada kao i na ekocid.

 
Montag, 11. September 2017

Opština Srbobran i Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj pridružiće se i ove godine obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti, koja traje od 16. do 22. septembra.

 
Freitag, 28. Juli 2017

Pet dana trajalo je okupljanje učesnika XII Eko kampa Udruženja za MNRO BISER koji je ove godine broja preko 100 učenika. Celodnevnim aktivnostima i radionicama stvarani su sadržaji koji će učesnicima biti dugo urezani u sećanje, "Budi eko fin" slogan ovogodišnjeg kampa bio je light motiv tako da sa novim saznanjima iz ekologije svi učesnici nastavljaju svoje živote.

 
Mittwoch, 21. Juni 2017

Obaveštavamo stanovništvo opštine Srbobran da će u danima od 22.juna do 03.jula 2017. godine, kada se steknu neophodni meteo uslovi, preduzeće "Ciklonizacija" d.o.o. iz Novog Sada uraditi avio tretman suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji opštine Srbobran u periodu od 18.00h do 21.00h.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin