Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Montag, 25. Januar 2021

Ova reka koja protiče kroz opštinu Srbobran, koja je duga 109 kilometara još jednom je ovih dana doživela da bude kanal za ispuštanje otpadnih voda. Ovo najbolje znaju svi koji žive u njenoj neposrednoj blizini, jer pored ove reke širi se nepodnošljiv smrad, a boja vode je poput kanalizacije.

 
Samstag, 28. November 2020

Opština Srbobran i Javno komunalno preduzeće „Graditelj“, uz podršku Šumarskog fakulteta u Beogradu i Ministarstva za zaštitu životne sredine, obezbedili i posadili sadnice hrasta lužnjaka, poljskog jasena, bresta vez, košaraste i bele vrbe, bele topole, lipe i breze. Obezbeđeno je 6.000 sadnica koje će značajno doprineti da se procenat pošumljenosti u našoj opštini popravi.

 
Samstag, 7. November 2020

Ako ste prolazili pored vodotoka Krivaje onda ne treba ništa da vam objašnjavamo. Znate da je ova priča zapravo jauk poniženosti zbog zagađenja koje je ponovo izazvano nesavesnim i bahatim odnosom prema prirodi i ovoj reci koja za mnoge život znači.

 
Sonntag, 20. September 2020

Članovi asocijacije  "Zort" organizovali su u subotu razgovor na temu međusobne solidarne podrške, povećanja pregovaračkih kapaciteta i razmeni iskustva sa terena.

 
Samstag, 5. September 2020

Ekološki pokret Srbobran nakon saznanja da farma na subotičkom putu ispušta osoku iz laguna u Krivaju podneo je prijavu zbog zagađenja ovog vodotoka.

 
Donnerstag, 6. August 2020

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opštine Srbobran biće izvedeni u periodu od danas, četvrtka 06. avgusta, do 20. avgusta, saopštila je novosadska "Ciklonizacija".

 
Freitag, 31. Juli 2020

O "spašavanju redova Rajana", pisali smo pre dva dana. Naime, Saša Obradović, naš sugrađanin je pronašao pticu koja je pored puta delovala dezorijentisano i pružio joj prvobitno utočište. Od juče o njoj su brigu preuzeli iz Instututa za zaštitu prirode Vojvodine.

 
Mittwoch, 29. Juli 2020

Naš sugrađanin Saša Obradović, danas je, dok je išao na posao u Čenej, pored puta video povređenu pticu. Stao je, uspeo da je uhvati i poneo je sa sobom.

 
Sonntag, 19. Juli 2020

UPOZORENJE PČELARIMA U SRBOBRANU

 
Freitag, 5. Juni 2020

Tako kaže Đorđe Balašević u jednoj svojoj pesmi i dodaje - "Ti si mlad ti ćeš dospeti za taj hlad". Danas u znak obeležavanja Svetskog dana očuvanja životne sredine ispred zgrade opštine, na Trgu slobode zasađen je simbolično jedno stablo jasena, a nakon toga okupljeni su se uputili na obalu Velikog bačkog kanala gde su zajednički sakupljali smeće i na taj način iskazali svoju brigu za ekologiju.

 
Mittwoch, 3. Juni 2020

Nakon Mesne zajednice Srbobran u besplatnu podelu BTI tableta za suzbijanje larvi komaraca uključile su se i Mesne zajednice Turija i Nadalj.

 
Dienstag, 2. Juni 2020

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški uputio je javni poziv svim ljubiteljima prirode i aktivistima za zaštitu životne sredine da se uključe u akciju čišćenja i uređenja obale Velikog bačkog kanala u Srbobranu. U pozivu se kaže:

 

Mesna Zajednica Srbobran u okviru ovogodišnje akcije sistemske zaštite zdravlja Srbobranaca od komaraca, organizuje podelu BTI tableta protiv larvi komaraca građanima.

 
Dienstag, 26. Mai 2020

U subotu u Žaba baru predstavnici šest ekoloških udruženja, iz opština Kula, Vrbas, Mali Iđoš, Bačka Topola i Srbobran, potpisali su sporazum o osnivanju ekološke organizacije "ZORT" (zaštitimo ostatke rečnih tokova). Cilj koji su postavili je zajedničko delovanje u rešavanju ekoloških problema.

 
Donnerstag, 12. März 2020

Danas je organizovana akcija pošumljavanja dela zemljišta oko dečijeg igrališta u Kaću. Akciju je organizovala OŠ "Vuk Karadžić", a na inicijativu učenika volontera, koji pohađaju građansko vaspitanje kod nastavnice Teodore Delić.

 
Dienstag, 25. Februar 2020

Ekološki pokret Srbobran objavio je da su u saradnji sa AGROPROMET doo Bečej krenuli juče sa zatrpavanjem ulaza i izlaza osoke u zemljanu lagunu kod farme svinja na subotičkom putu.

 
Samstag, 1. Februar 2020

Na inicijativu sva tri Saveta Mesnih zajednica u našoj opštini danas se na Beljanskoj bari (ušće Beljanske i Velikog bačkog kanala) okupilo i staro i mlado, a povod je bio sadnja 200 mladih sadnica hrasta. Beljanska bara, ako sve bude kako treba, zahvaljujući ovoj akciji dobiće lep šumarak, koji će značajno oplemeniti ovaj zaštićeni park prirode.

 
Donnerstag, 30. Januar 2020

Pre dve nedelje objavili smo video zapis sa Rekavice u Srbobranu, koji smo dobili od Dragana Kurjačkog iz Ekološkog pokreta Srbobran. Krivaja je bila očigledno zagađena, voda neobičnog izgleda i zapenušava, a oko reke se širio neprijatan miris osoke.

 

Na inicijativu Mesne zajednice Srbobran,Turija i Nadalj, a uz podršku JKP ,,Graditelj '', obezbeđeno je 200 sadnica hrasta koje će se zasaditi u subotu ,01.02.2020.godine sa početkom u 9 časova kod Parka prirode Beljanska bara, nadomak Tatićevog salaša.

 
Donnerstag, 19. Dezember 2019

Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete javnoj tribini koju organizuje EKOLOŠKI POKRET OPŠTINE SRBOBRAN na temu:

 
Mittwoch, 27. November 2019

Plan je da do 01.juna 2020.godine u našoj opštini bude potpuno ukinuto korišćenje plastičnih kesa i da njihovo mesto zauzmu papirne kese i torbe za kupovinu.

 
Freitag, 15. November 2019

Opštinska inspekcija za zaštitu životne sredine u Kuli, izdala je zabranu ispuštanja otpadnih voda u Šećerani u Crvenki. Iako je imala izgrađena taložna polja za otpadnu vodu, šećerana u Crvenki tu vodu ispuštala je u kanaL, saopštila je ova inspekcija a prenosi RTV.

 
Mittwoch, 13. November 2019

Ovo je ocena koju su JVP Vode Vojvodine dali u svom današnjem saopštenju za javnost a u vezi sa delom Velikog bačkog kanala kod Srbobrana, dodajući da je kvalitet vode zadovoljavajući, a da se još uvek ne zna ko je zagađivač koji je izazvao pomor ribe...

 
Freitag, 8. November 2019

Mere koje JVP „Vode Vojvodine“ svakodnevno preduzimaju kako bi se ublažile posledice zagađenja na kanalu kod Srbobrana, poslednjom analizom vode pokazale su efekat, kaže se u poslednjem saopštenju JVP Vode Vojvodine i dodaje:

 

U lovačkom domu, juče su se sastali članovi Ekološkog pokreta iz Vrbasa i Ekološkog udruženja Srbobran. Bili su tu i predstavnici ribolovačkog udruženja Šaran iz Srbobrana i ekološkog udruženja Beljanska iz Turije, kao i zainteresovani građani, a razgovaralo se o budućoj saradnji i zajedničkom nastupu u odnosu na ekološke probleme...

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen