Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

REGATA NASTAVLJA DALJE KA NOVOM SADU!


Srbobran je juče bio domaćin učesnicima 14. regate "Vode Vojvodine". Uplovili su u "naše vode" u prepodnevnim satima, privezali se uz levu obalu Velikog Bačkog Kanala, a mi smo se potrudili da budemo dobri domaćini i ugostimo drage goste. Jutros su "lađe odvezane" i regata je nastavila dalje...


Regata je ove godine krenula 21. juna i plovi se do 29. juna kada se uplovljava u Novi Sad i učestvuje u proslavi Dana Dunava.

Na karti koju prenosimo možete da vidite trasu plovidbe, tako da su "panonski mornari" uplovili na punjene paprike, langoš, kurtoš kolač, krofnice, koncert grupe "Banda Drvena" i utakmicu Srbija - Danska koja je mogla da se gleda na video bimu iz pravca Turije.

Dobri gosti, dobro druženje i poslovično sklopljena su neka nova poznanstva, a regata plovi dalje. Poželimo im narednih dana mirne vode i puno lepih trenutaka.

 

 

Oko 18h na obalu, da pozdravi regataše, došao je i predsednik opštine Radivoj Debeljački. U svojoj izjavi za medije je kazao:

- Hvala 'Vodama Vojvodine' i svim učesnicima regate što je Srbobran i ove godine izabran da bude luka u koju će uploviti brodovi.Vode čine Srbobran prepoznatljivim, one su jedno od najvećih bogatstava kojim raspolažemo, one su potencijal za našu poljoprivredu i turizam. Regata je odlična promocija tog potencijala. Na nama je da maksimalno iskoristimo sve ono što nam pruža priroda, ali istovremeno čuvajući je i unapređujući za buduće generacije.

Ove godine na regati učestvuje preko 250 regataša, ukupno 90 plovila, a međunarodni karakter daju joj učesnici iz Austrije, Hrvatske i Slovenije.

  

Postavio: Administrator dana 2024.06.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 70
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen