Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

POKLONI I ZAHVALNICE ZA SPONZORE!


Juče je u Turiji u kući Kobasicijade održan Dan sponzora 33.Kobasicijade. Okupili su se svi oni koji su pomogli da ovogodišnja manifestacija u slavu kobasice bude bolja od predhodne. Uz tamburaše i svečani ručak bilo je to jedno prijatno druženje prijatelja i saradnika najvećeg gastroturističkog okupljanja u Vojvodini.


Bilo je svečano, ali i veselo. Jele su se kobasice, pilo se sremsko vino i rakija i prepričavale su se dogodovštine sa predhodnih Kobasicijada. Svi gosti, ali i prijatelji i sponzori 33. Kobasicijade u Turiji, koja će se održati narednog vikenda, dobili su poklone i zahvalnice za svoj doprinos uspešnosti najstarije "ijade".

Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić koji je organizatorima uputio reči čestitke na istrajnosti i doprinosu koji su dali da se za Turiju čuje širom sveta, obećao je snažniju podršku Kobasicijadi i pomoć lokalne samouprave da se konačno u Turiji izgradi savremen pogon za preradu mesa, kako bi turinska kobasica izašla na tržište, a Kobasicijada dobila sve prerogative koje kao jedan od najpoznatijih brendova naše opštine bezrezervno zaslužuje.

Predsednik Udruženja Kobasicijada, Miroslav Medurić - Čika je zahvalio i tri puta se prekrstio dodajući "iz tvojih usta u Božije uši".

Našem portalu je još jednom potvrđeno da je sve spremno i da 33. Kobasicijada može da počne. U četvrtak počinje izrada kobasice koja će po rečima Medurića ove godine biti produžena za 1001 metar u odnosu na prošlogodišnju, tako da će njena dužina biti 3.033 metra.

Prodavaće se na dužni metar, a pred goste će biti izneta u subotu tačno u podne kada će na velikoj paleti stići pred goste koji se očekuju, a po pravilu u Turiju na otvaranje dođe nekoliko desetina hiljada ljudi sa svih strana sveta.

Ovde možete da vidite galeriju fotografija sa svečanog ručka koji su turinski majstori kobasice priredili za ovogodišnje sponzore i prijatelje koji su pomogli 33. Kobasicijadu.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.02.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin